Friday, 3 May 2013

Mengenali Sihir Pelalau

Bismillahirrahmanirahim

Dengan nama ALLAH pak cik mulakan post. Jari pak cik hari ni sakit. Terpeleot la masa tidur. Ya, pak cik tidur memang style pelik. Badan pak cik mesti terbelit belit masa tidur.. Hohohoho.. Tu la pasal ada orang cakap pak cik ni tidur cam ular.
Dan dalam masa yang sama, malam tadi ada pulak pencuri masuk bilik pak cik nak rembat henset, laptop dsb. Nasib bek la member pak cik bangun dan pak cik pun turut bangun masa tu. Berdesup lak dia lari.. Kalo tak nak melayan tidur pak cik, da lama pak cik kejar dia cam anjing.
Ok, kali ni pak cik nak berkongsi dengan korang pasal sihir pelalau melalui pembacaan Pak cik. Untuk pengetahuan korang, sihir pelalau ni terdiri daripada 4 jenis. Korang detect la sendiri mana satu yang korang kena.
  • Pelalau perniagaan
  • Pelalau pembelajaran
  • Pelalau pekerjaan
  • Pelalau perkahwinan.

Kalo da terkena pelalau ni, korang boleh detect kalo ada symptom seperti ini:-

  • Pelalau perniagaan :-
  • Pelanggan tak perasan ada kedai mangsa
  • Makanan cepat basi dari biasa
  • Pekerja dan owner rasa malas sangat2
  • Pelanggan sakit perut lepas makan

Untuk pelalau pekerjaan pulak :-
  • Malas dan asyik mengantuk
  • Member2 sekerja tak suka dan asyik kena sabotaj
  • Moral untuk bekerja rendah

Untuk pelalau pembelajaran pulak :-
  • Malas solat, sembahyang dan dsb
  • Anak yang bijak tiba2 jadi pelupa
  • Tiba2 nak berenti sekolah

Pelalau perkahwinan pulak :-
  • Murung dan tidak bermaya
  • Selalu bergaduh tak tentu pasal
  • Putus tunang tanpa sebab
  • Terkunci nafsu..




Dipetik daripada :
http://intim.wordpress.com/2010/10/10/derita-sihir-pelalau/

1 comment:

  1. terimakasih atas info tersebut. berilhtiar itu wajib, selagi berdaya dalam kehidupan. jngan menyerah kalah bila ada masaalah bab penyakit. Saya cuma ingin berkongsi maklumat sebagai jalan usaha ikhtiar. Beberapa orang rakan saya pernah mengunjungi rumah ustaz adi wijaya di kg belahan tampok, rengit, batu pahat, johor hagi tujuan perubatan traditional / alternatif. Alhamdulilah nampaknya serasi. ustaz ni jenis low profile dan bukan jenis materialistik. jenis ikhlas menolong sesama umat...

    ReplyDelete