Thursday, 31 August 2017

Aircraft Ghost


Mintak maaf in advance kalau bahasa pasar sangat atau ayat berbelit ke apa. Aku tulis cerita ni dekat airport. Terfikir nak share sebab baru je lepas sembang dengan crew lain pasal hantu. Sebelum tu, aku kenalkan diri dulu. Nama aku N, pramugari di sebuah airline yang bukan di Malaysia. Pernah naik kapal terbang? Jangan tak tahu, kadang-kadang kapal terbang ni ada tersimpan seribu cerita. Lagi-lagi kalau aircraft tu dah lama. Dah berbelas tahun. Dah macam-macam kes terjadi. Contoh; kes kematian on board (sebab sakit jantung, etc.).
Dipendekkan cerita, flight aku pada hari itu hanyalah flight deadheading. No passenger. Flight yang hanya crew sahaja yang ada dalam aircraft. So, crew boleh berehat atau tidur dekat mana-mana seat. Waktu tu flight malam. Cabin memang gelap gelita. Ada lampu dekat aisle. Macam biasa, aku akan tidur dekat zone belakang, which is dekat ekor kapal. Sebab kalau tidur depan, terganggu sikit. Kadang-kadang crew lain tak tidur. Diorang akan sembang-sembang. Ada 2 lavatories (tandas) dekat zone belakang. Masa aku kemaskan seat yang nak digunakan untuk tidur, tiba-tiba lavatory call bell berbunyi. Selalunya call bell berbunyi dan berlampu kalau passenger tekan button yang ada dalam lavatory tu (sekiranya ada emergency). Kadang-kadang, ada juga passenger tertekan tanpa sengaja. Biasalah, tandas dalam kapal kan kecil, so yang badan sado tu kadang-kadang tertekan atau tersiku button tu. Lavatory call bell ni crew memang kena alert, sebab takut-takut ada passenger sakit atau pengsan dalam tandas. Aku dah pelik dah, sebab aku pasti tak ada siapa-siapa yang tidur zone belakang melainkan aku. Tapi aku pergi check juga, kalau-kalau ada crew lain yang aku tak perasan. Aku ketuk tiga kali, senyap. Lepas tu, terdengar pula bunyi air dekat sinki. Bunyi orang basuh tangan. Aku assume ada crew lah tu tengah guna lavatory. So, aku balik dekat seat, sambung kemas dan aku duduk. Aku stay alert, in case crew dalam lavatory tadi keluar atau perlukan bantuan. 30 minit berlalu, masih tiada sesiapa yang keluar. Aku pergi semula, ketuk pintu dan request for response. Senyap. Aku buka pintu. Nobody was there. NOBODY!
For your information, nak pergi lavatory tu memang kena lalu seat yang aku nak tidur tu. Kalau ada crew member yang nak prank pun mustahil. Aku takut gila kot sampai clueless. Tapi entah kenapa aku terus je tidur dekat seat tu. Masa tu aku baru lagi jadi crew. So, aku ingat ada kesilapan teknikal kat mana-mana. Tak terfikir pun kena ganggu.
Kisah kedua terjadi masa deadheading flight juga. Waktu malam juga, tapi hari lain. Waktu tu, aku tengah kemaskan galley (dapur) lepas buat air teh untuk diri sendiri. This time, phone dekat crew seat pula berbunyi. Aku terus angkat. Tak ada bunyi apa-apa. Tapi sayup-sayup aku terdengar hissing sound. Waktu tu memang meremang bulu roma. But still, boleh berlagak tenang lagi. So, aku letak phone dan melangkah untuk masuk ke galley semula. Saat kaki aku baru nak melangkah, aku ternampak dari ekor mata aku, ada sesusuk tubuh tengah duduk sebelah kanan. Betul-betul sebelah aku. Jelas! Sangat jelas ada orang duduk. Aku tak berani nak pandang terus. Aku pusing badan ke kiri, tak jadi nak masuk galley. Aku terus capai beg, uniform and segala barang. Aku angkat kaki melangkah ke zone depan. Tak lama lepas tu, aku dapat tahu dari senior crew, aircraft yang aku guna masa tu pernah ada kes histeria. Ini aku dengar dari mulut ke mulut sajalah. Kadang-kadang ada passenger bawa belaan masuk dalam kapal. Kemudian, belaan tu ditinggalkan dalam kapal. Betul atau tidak, wallahualam.
So far, aku malas nak rasa takut lepas kejadian-kejadian tu. So, aku selalu positifkan diri yang itu semua imaginasi sahaja walaupun benda tu memang jadi. Tak semua kapal ada cerita seram. Dalam 1000 kapal maybe 1-2 jelah kot? Tapi kat mana2 pun benda tu akan ada. Rumah, sekolah, asrama and so on. Yang penting lepasni before masuk kapal, bacalah doa. Doa selamat pergi dan selamat balik. Bukan masuk kapal je, masuk kereta pun sama jugak. Sampai sini je kisah aku. Banyak lagi cerita seram atas kapal lagi2 cerita dari pilot and crews. Kadang cerita rekaan je sebab nak hilang bosan long flt. If aku ada masa, aku coret lagi. Itu pun kalau ada pembaca lah. Assalamualaikum.
READ MORE- Aircraft Ghost

Pramugari Ini Berkongsi Pengalaman Menginap Hotel Berhantu






Assalamualaikum semua..
Bila baca semua kisah seram kt page ni rasa best pulak nk submit cerite dari pengalaman sendiri semasa bertugas sebagai pramugari di syarikat penerbangan di dalam Malaysia. Sekarang masih lagi dalam bidang yang sama cuma dah berhijrah ke luar negara plak…tukar2 angin =)

Hotel
Kebanyakan hotel yang di sediakan oleh pihak syarikat merupakan hotel2 bertaraf 5 bintang atau yg terdekat (4bintang/3bintang mengikut destinasi) disetiap hotel2 kami duduk ni memang bermacam2 cerita bertukar dari mulut ke mulut crew kitorg dan dari crew luar negara (airline lain yang dah jadi geng)kisah2 diorg kena kacau ngn hantu kat hotel tu.
Pengalaman saya sendiri, tiap2 kali pegi ke Sibu, Sarawak.
Ada saja benda dtg kacau. Tidur sorg kena kacau, sampai kadang2 kami tidur bertiga dlm bilik masih jugak mengacau.

Pertama kali bertugas dan destinasi pertama saya ialah Sibu (tahun 2008)
Memang dah dengar ramai crew termasuk la pilot bercerita hotel paling berhantu diorg pernah pegi ialah kt Sibu. Saya pun tak ingat da ape nama hotel tu, so takpela first flight punya la syok, walaupun asyik kena maki je sebab banyak salah buat keje.
Lepas check in semua naik ke bilik masing2… hotel tu ade dalam 11/12 tingkat tak silap saya dan betul2 depan Sungai Sarawak. Saya dapat bilik tingkat atas dari crew2 lain

Sampai je tingkat saya, saya jenguk dulu kepala tengok koridor hotel tu. Malap je lampu dia dengan dia punya senyap sunyi, terngiang2 la cerita kawan2 lain kat dalam kepala terus rasa seram tu datang…. Cepat2 la jalan cari bilik, masuk bilik dan terus on semua lampu dalam bilik hotel on tv bagi ade suara hilang la sikit seram sejuk kt badan.
Lepas da mandi da syok2 ambik mood nk tidur, blackout la pulak bilik tu… ngeri la rasa gelap gelita ngn lampu hp nokia zaman tu tak berapa nk canggih masa tu saya mengagau la cari pintu nk tgk luar pun sama gelap ke..ternyata mmg hotel tu blackout cuma lampu ’emergency exit’ depan tangga kecemasan je menyala dan lampu tu depan lift,
Saya nampak la ade amoi pakai macam baju tradisional cina tengah tunggu lift…berdiri je kat situ pandang ke lantai……, dalam hati saya “takkan la tak perasan blackout? ”
Lepas saya tutup pintu bilik, lampu pun menyala terus lega… tido la apa lagi esok pepagi buta dah keje.

Malam tu nak dekat pukul 3 pagi, saya rasa panas sampai peluh2 terus tak selesa tido.. pusing sini pusing sana tapi tetap tak nak keluar dari selimut sebab takut. Last2 tak tahan saya baring menegak dan buka selimut, tuuuu dia baik punya ade perempuan pakai nampak cam baju kurung warna putih krim2 lusuh rambut panjang sampai pinggang, tutup muka tengah berdiri terapung atas muka saya pandang saya… cara dia berdiri dan pandang saya tu sama macam amoi yg saya nampak tunggu lift time blackout tadi.
Bila saya angkat badan dari katil, terasa kain baju dia tu sapu ke muka terus perempuan tu hilang. Saya terus tekan semua butang on kt tepi katil tu, buka semua lampu, tv dan kuat kan suara tv tu. Malam tu memang tido tido ayam je dan takut punya pasal.
Dalam pick up dari hotel nak ke airport besok nya saya ceritakan la pengalaman malam tadi, rupa2 nya bukan saya sorang kena kacau, pembantu juruterbang pun kena jugak,malam tadi dia tidur mengiring ke kiri menghadap tingkap dia terjaga lebih kurang waktu yg sama ngn saya sebab katil dia bergoyang2…bila dia buka mata nampak bayangan kt tingkap tu ada 2 org budak kecik tgh lompat2 atas katil dia…dia bangun tapi tak pandang budak2 tu then terus tutup langsir tingkap tu dan tidur atas sofa dalam bilik sampai ke pagi.

Semenjak tu mmg percaya lah dengan semua cerita senior2 crew kt situ sebab mmg awal2 lagi da kena,

Kali ni saya datang lagi dengan classmate time training, kami share bilik la sebab sama2 takut. Lepas kitorg keluar makan, masa nak naik ke bilik tu saya nampak lagi la amoi tunggu lift berdiri je pandang ke lantai ….dalam hati da kata ” adoi dia ni lagi”…. saya pun tarik tangan kawan saya masuk dlm lift,tekan tingkat bilik n tutup pintu lift… kawan saya tu da pelik, “ko da kenapa? ade org kt luar tu nk masuk jugak lah”
saya bgtau tu bukan org tu, da penah tgk dia sblm ni. Kawan saya tu terus diam sepanjang dlm lift tu diam. Bila pintu lift terbuka kt tingkat bilik, nampak lagi amoi tu berdiri tegak lift pandang lantai…kawan saya tu yg meluru keluar dulu lari ke bilik siot betul…. kawan saya tu terus capai telekung nak semayang (dia mmg betul2 penakut)… saya biar kan aja lah sambil melegakn degupan jantung kt atas katil…tiba2 dia menjerit2 histeria, adoi jantung baru nk rileks, saya pergi ketuk bilik ketua pramugara kami minta tolong. Kami dapat kan capten kami lepastu diorg baca2 ayat quran baru dia berhenti menjerit pastu nangis.
Dalam hati saya ckp “kalo da mcm ni mmg tak la aku nk share bilik ngn kau…nnti mlm kang kau cekik aku plak” tapi lepas di pujuk oleh capten ngn ketua pramugara sy teman kan jgk la dia tido kt bilik tu… tido tido ayam lagi la cerite nye… lepas kawan saya da ok saya tgk2 jugak, kot2 mata dia lain ke, cara ckp lain ke…tp semua nampak ok je..dia pun tak nak ckp sgt…takpelah tido je la nk buat camana… katil twin tu kami rapat kan jadi katil besar..bila da dua2 baring nk tido tu baru la dia bersuara…katanya masa dia tgh semayang tu ade benda tunjal kepala dia lepas tu dia rasa mcm ade tgn ghaib masuk dlm telekung dia meraba dia… meremang bulu roma saya satu badan dengar…patut la dia punya histeria meronta2, sampai saya pun tak bole nak pegang dia…

walaupun seram mana pun hotel sibu ni..tetap tempat persinggahan kami tiap2 kali datang ke sibu.. demi kerja tahan kan aje la… saya akan sentiasa share bilik ngn kwn2 crew saya tiap2 kali datang sana…memang tak kan tido sorg lagi dah… NExt time saya cerita lagi ok… terima kasih sudi membaca!
READ MORE- Pramugari Ini Berkongsi Pengalaman Menginap Hotel Berhantu

Tuesday, 29 August 2017

Hantu di Asrama Sekolah di Ipoh, Perak




Benda ni terjadi masa tahun 97.. masa tu aku form 5 kat satu skolah asrama penuh kat ipoh, perak.. kalau orang sana mesti tau la kot.. peristiwa ni terjadi pada junior aku.. masa tu diorang form 2..

Malam tu seperti biasa setiap student form 2- form 3 diwajibkan untuk memasang kelambu.. diorang ni semua dok katil double decker.. so kalau malam dalam kul 10 lepas prep tu.. semua kelambu dah tergantung la..

Nak dijadikan cerita.. pada satu malam ni.. aku masih la belum tido.. tengah lepak2 ngan kawan2 and masih buat keje2 gila.. biasa la kan.. student dok asrama.. semua lelaki pulak tu.. so banyak la project kitorang.. tengah seronok2 berbual, melepak2, isap2 rokok ni, tiba2 kami terdengar bunyi bising kat dorm sebelah.. masa tu form 5 dok dorm hujung.. dipisahkan dengan toilet and bilik mandi baru la sampai dorm junior ni..

Kitrang yang senior ni ingat ada junior tak tido lagi, memang nak kene la.. huhuhuh (garang).. atau ada apa2 masalah la.. terus la kitorang cargas nak pg tengok.. apa dah jadi.. masa tu kan samseng.. hahahaa.. so bila kitorang sampai kat dorm diorang.. lampu dah terpasang.. seluruh dorm.. terang benderang.. and diorang dok berkumpul atas lantai dengan tilam yang diturunkan.. duduk keliling seorang budak form 2 yang tengah terbaring pucat.. and diorang semua duduk keliling tapi mengadap keluar.. ada yang pegang yassin.. ada yang baca yassin.. ada yang dok peluk lutut.. macam2 la.. tapi semua muka pucat lesi.. mula2 nak marah terus tak jadi..

Bila kitaorang tanya.. ape masalah?.. ape jadi?.. so ketua dorm tu cerita la.. masa tu dalam kul 3 pagi dah.. semua junior memang dah tido la di katil masing2.. dalam kelambu.. lampu dorm memang dah switch off.. cuma limpahan lampu koridor je yang menerangi sesetengah tempat.. tiba2 budak yang terbaring tengah2 tu terbangun sebab dia dengar pintu dorm terbukak.. dia pun pandang la arah pintu sebab katil dia berdepan dengan pintu.. masa tu dia nampak sesusuk tubuh seperti perempuan dekat pintu tu.. tak nampak sebab cahaya tak begitu terang lagipun dia pakai kelambu jenis kain yang tebal tu.. bukan jaring2 plastik tu..

Pastu dia buat tak tau la sebab dia fikir mungkin warden nak check.. sebab memang selalu warden akan check.. tapi dia tak terpikir la time tu, mana ada warden perempuan akan check malam2 buta.. sorang2 pulak tu.. ni kan sekolah lelaki.. mungkin sebab mamai jadi dia tak terpikir la sampai situ..

Dalam masa dia mamai2 tu.. dia nampak sesusuk lembaga tu jalan ke arah katil dia.. masa tu dia dah rasa lain macam tapi takde la sampai nak menjerit ke.. dia cuma dok relax.. pastu lembaga tu macam berdiri sebelah katil dia.. dia dok katil bawah.. lembaga tu macam cakap2 dengan member dia yang kat katil atas (slow2 je) .. so dia fikir ok la.. maybe warden sebab atas dia tu katil ketua dorm.. maybe warden nak bagi arahan ape2.. lepas 2-3 minit macamtu.. lembaga tu membongkok dan terus bukak pintu kelambu dia and masukkan kepala..

Muka dia buruk seburuknya.. and dia tanya "dik, kenapa orang atas taknak bangun" dia punya terkejut.. sampai tak boleh keluar suara.. dia terus berpusing sampai jatuh dari katil and kelambu dia terus koyak rabak.. dia kejut orang katil sebelah dengan muka pucat lesi.. lepas tu bila tengok balik perempuan tu dah takda.. so bila dah bising2 tu.. semua orang dikejutkan.. time tu la kitorang dengar bunyi bising2 sebab diorang sibuk tarik tilam turun atas lantai.. sebab tak ada siapa yang berani tido kat katil masing2 malam tu.. besoknya kami lak kene berjaga depan dorm diorang.. lesen besar beb.. warden bagi stay up.. sebab kisah tu dah kcoh satu skolah.. so warden suruh jaga junior.. budak yang kene sakat tu demam seminggu, balik kampung..
READ MORE- Hantu di Asrama Sekolah di Ipoh, Perak

Friday, 25 August 2017

Kisah Seram di Asrama 4 Tingkat Kolej Swasta di Selangor


Assalamualaikum. Kisah ini terjadi tahun 2008-2009. Lepas SPM aku dapat offer sebuah kolej swasta daerah selangor. Asrama 4 tingkat disediakan dengan bayaran RM600 satu sem (6 bulan).
Setiap tingkat terbahagi kepada beberapa lorong koridor. Ada lebih 50 buah bilik yang saling mengadap pintu di setiap lorong koridor. Kalau jalan sepanjang koridor ni yang kita nampak hanyalah pintu-pintu bilik yang tertutup rapat (pintu autolock) dan hujung koridor terdapat satu emergency exit.
Manakala tingkap pulak bertemu tingkap. Setiap 2 bilik dipisahkan dengan toilet. Kawan-kawan bilik ini kami gelar toiletmate. Memang mewah la asrama macam tu pada aku. Ala-ala apartment gitu. Turun katil boleh terus pergi toilet. Tak payah menapak keluar bilik. 1 bilik dikongsi 3 orang.
Setiap weekend roomate aku dua orang akan balik kampung. Macam tu jugak dengan toiletmate. Yela diorang tinggal dekat-dekat je. Kampung aku jauh jadi aku selalu ditinggalkan sorang-sorang.
Malam pun tiba. Aku jenguk keluar tingkap dari bilik aku (tingkat 3), bilik seberang dari tingkat 1 sampai tingkat 4 semuanya gelap menandakan takde orang. Cuma kelihatan 2-3 bilik je yang terang.
Timbul rasa seram. Macam mana plak floor aku? Ntah-ntah tinggal aku sorang je. Cafe bawah pun tutup. Kalau tak, ade jugak dengar bunyi TV. Malam tu memang terasa sunyi. Terasa terlalu sunyi sebab mungkin ramai yang balik kampung membuatkan aku mengantuk. Dalam seram-seram sendiri tu aku layankan jugak mata.
Tepat jam 11malam aku dengar pintu bilik sebelah yang terpisah dengan dinding ni dibuka dan ditutup. Macam orang masuk bilik lagaknya. Kemudian terdengar bunyi petikan suiz dari bilik sebelah. Tak tau la mungkin suiz lampu mungkin suiz pluq. Kuat bunyinya. Tapi bunyi -bunyian tu tak langsung buat aku seram.
Lega rasanya sebab nampaknya bukan aku sorang kat floor tu yang tak balik kampung. Dan begitu la sepanjang weekend, bersambung sepanjang study week seterusnya sepanjang sem. Setiap kali aku ditinggal sorang, bunyi-bunyi itula yang menemani dan secara tak langsung buat aku rasa lega.
Kadang-kadang pukul 2 3 pagi dia bagi bunyi. Cuma peliknya pukul pukul 11 malam keatas je bunyi dan tak pernah pulak bertembung bila keluar bilik. Aku pun tak tau rupa budak bilik sebelah ni macam mana.
Kalau kenal nak jugak ajak pergi makan sama ke tapau makanan sama-sama ke. Kalau hari biasa hostel penuh takde pulak dengar pintu dan suiz segala. Mungkin tenggelam dek kebisingan roomate dan toiletmate kot.
Tapi baik pagi, baik petang kalau pergi kelas memang tak pernah bertembung. Budak ni tak pergi kelas ke? Soal aku dalam hati. Sehingga la habis sem, masuk sem baru. Waktu ni sem 2. Aku dapat bilik yang sama atas persetujuan dengan roomate sebab selesa dengan view bilik tu.
Cuma toiletmate kami bertukar. Toiletmate ni study course sama dengan roomate aku. Diorang selalu buat study group kat bilik aku. Dalam 3-4 orang tu ada sorang dari bilik lain. Dah selalu nampak muka kami pun jadi kawan.
Namanya Zai (bukan nama sebenar). Aku pun saja berbasi-basi, sem lepas dia duduk dibilik mana. Katanya dulu dia duduk bilik sebelah. Oh! rupanya dialah yang sepanjang sem lepas temankan aku dengan bunyi-bunyian.
“Tapi duduk seminggu je lepas tu mintak tukar bilik. Tak tahan kena kacau.” Aku dah terdiam. Lalu Zai pun membuka cerita. Setiap malam pukul 11 keatas, kadang-kadang midnight akan nampak perempuan berbaju putih lusuh duduk mencangkung ditengah bilik air mengahdap kearah bilik diorang dengan rambut panjang mengurai ke lantai.
Walaupun pintu yang memisahkan pintu toilet ditutup, diorang tau dia ada disitu. Sanggup pergi bilik kawan kat floor bawah tumpang toilet kalau dah tengah malam. Lepas cerita macam tu pada warden, warden bagi pindah dan tutup bilik tu tanpa penghuni. Toiletmate diorang pun pindah sama. Dan roomate aku pun mengiyakan yang kawan dia tu memang pindah bilik. Jadi, tahulah aku siapa yang teman aku dengan bunyi -bunyian sepanjang semester lepas.
READ MORE- Kisah Seram di Asrama 4 Tingkat Kolej Swasta di Selangor

Hantu Perempuan Di Asrama SMK Keningau


Assalamualaikum kepada semua pembaca setia kisahseram.com. Hari ini kita ada perkongsian mengenai kisah seram yang dialami oleh seorang bekas pelajar yang pernah tinggal di asrama Sekolah Menengah Kebangsaan Keningau. Di bawah merupakan cerita tentang pengalaman seram yang pernah dialami oleh beliau di asrama tersebut.

Hai, selamat petang. Saya ingin mengongsikan pengalaman saya sewaktu menetap di asrama Sekolah Menengah Kebangsaan Keningau. Pada hari pertama saya menetap di asrama sekolah, saya sudah pun diganggu oleh satu hantu perempuan. Saya tahu hantu itu sebenarnya jin tapi apabila ia dah menampakkan rupa yang menakutkan, kita lebih senang memanggilnya sebagai hantu.
Pada masa itu jam menunjukkan lebih kurang pukul 8 malam, seorang kawan saya meminta pertolongan dari saya untuk mencari kakaknya di dorm mereka. Tetapi apabila kami berdua pergi ke dorm kakaknya, kami mendapati bahawa kakaknya tiada di sana. Kami teruskan mencari kakak kawan saya itu sehingga tidak sedar yang kami telah pun berada di tingkat yang paling atas.
asrama sekolah
Ketika itu, kami berdiri di koridor tingkat yang paling atas tersebut dan secara tidak sengaja, rupa-rupanya kami sedang berdiri di hadapan sebuah bilik asrama yang telah dikosongkan semenjak tahun 2009 lagi. Akan tetapi, kami langsung tidak mempedulikan keadaan di koridor tersebut walaupun di kawasan bilik kosong itu gelap gelita kerana lampunya telah rosak.
Hanya tinggal kami berdua sahaja yang masih berada di atas kerana semua pelajar perempuan lain sudah turun untuk pergi ke kelas prep malam. Semasa kawan saya sibuk memanggil dan mencari kakaknya, secara tidak sengaja saya menoleh ke arah bilik kosong itu dan tanpa membuang masa lagi, saya terus menarik tangan kawan saya dan bergegas turun ke bawah.
hantu bengis
Kawan saya berasa hairan kenapa tiba-tiba saja saya menariknya turun ke bawah. Lantas saya menceritakan bahawa saya ternampak kelibat seorang remaja perempuan yang sedang memerhatikan kami berdua dengan mukanya yang menyeramkan dan berbaju putih di depan pintu bilik kosong itu. Habis meremang bulu roma saya ketika itu sehinggakan keesokan harinya, saya tiba-tiba demam dan meminta kebenaran guru untuk pulang ke rumah.
READ MORE- Hantu Perempuan Di Asrama SMK Keningau

Wednesday, 16 August 2017

kisah pngalaman bpindah ke rumah baru

Assalamualaikum Warahmattullahi Ta; Allah Wabarakkathu…
Nama Saya Eky saya berasal dari Negeri Indonesia Tepatnya di kota Pontianak,,saye ingin berbagi pengalaman saye yang boleh dibilang bagi orang seram tapi klo menurut saye sih pengalaman ini biase biase jak.kisah ini terjadi di tahun 2011 kiseh ini bermule dari kepindahan saye kerumah baru.

pindahlah saye kerumah tersebut yang saye beli dengan uang jeripaye saye suami istri,karena saye dan istri berkerje dgn niat maok membeli rumah..tapi yg saye sayangkan ternyate rumah yang saye beli itu adalah rumah berhantu,,klo saye sih nanggapinye ndak terlalu gmnee cuman istri saye tuh orang nye penakut..karena pade hakekatnye Alhamdulillah berkat hidayah saye orangnye boleh dibilang taat saye selalu beribadah 5 waktu selalu di mesjid dan diberi kelebihan same yg diatas keberanian karna bagi saye yang wajib untuk ditakuti itu cuman Allah. Cerite punye cerite pindahlah saye dan istri saye di rumah tersebut masya allah baru di malam pertame saye dan istri bermalam rumah itu udah melihatkan keganjilan.keganjilan pertame selalu terdengar suare ribut di ruang makan saat tengah malam biase terdengar suare orang menangis.ke esokan harinye istri saye malar mengeluh ketakutan same saye,,saye pun risau saye selidikilah asal muasal rumah itu same tetangga rupenye tuh rumah bekas tempat orang muja penghuni sebelomnye.

karene tak tahan menghadapi ganguan dan saye kasihan same istri saye suatu malam saye niat nak ngelawan tuh jin syaiton yg menganggu rumah saye.

alhamdulilah berkat bekal ilmu agama yg saye punye di suatu malam.saye bace ayat ayat ruqyah syari.tepat jam 12 malam saye dengar suare org menangis minta tolong.tapi saye tros bace ayat2 allah.seketike istri saye kerasukan dalam kerasukan tsb die menangis mohon ampon die bilang die tersikse dengan kehadiran saye .ape boleh buat saye bace surat al baqarah saye niatkan untuk bunoh makhluk tsb.selang beberape waktu istri saye pon siuman .alhamdulillah setelah kejadian itu rumah angker yg saye huni pun berubah jd rumah yg layak huni.

READ MORE- kisah pngalaman bpindah ke rumah baru

Tuesday, 15 August 2017

SERAMKOT… Sebab Itulah Tiada Siapa Yang Berani Mengambil Motosikal Ini Dari Tempat Asalnya Kerana…


Motor ini sudah lama tersadai di tepi jalan namun tiada siapa yang berani mengambilnya walaupun kuncinya ada di motor itu. Pihak berkuasa telah mengambil motor ini tetapi apabila di waktu tengah malam motor ini akan bergerak sendiri menuju ke………

PELIK Tiada Siapa Berani Ambil Motor Ini. Slps Disiasat Rupa²nya Motor Ini Penuh MISTERI !!! | Pelik tapi benar itulah kisah yang diceritakan oleh Shary Azshary dilaman media sosial hingga menjadi tular sejak semalam.
Warga yang kerap melintas jalan kendari sulawesi tengah ini, tentu tidak asing lagi dengan kewujutan motor Honda CBR 250 cc Repsol ini.

Sekilas tak ada yang aneh, namun kisah disebaliknya pasti membuat bulu tengkuk anda bergerak.
Kisahnya motor tersebut sudah beberapa kali dipindahkan oleh warga sekitar namun. Motor berkenaan akan kembali sendiri ke tempat asalnya.

Dimaklumkan pemilik motor berkenaan meninggal dunia dua tahun lalu akibat kemalangan tempat dimana motor itu Parking.
Menurut Shary Azshary dia sendiri sudah melihat motor tersebut dan sempat mengambil beberapa keping gambar.

“Saya singgah tadi dilokasi, semua yang tahu jalan lama ini pasti akan tahu kisahnya, ia seperti dijaga dan bersih kunci juga masih di situ tergantung”

“Menurut info yang saya dapat, sudah banyak yang datang cuba mengambil motor berkenan, tapi motor akan kembali sendiri, pihak polis jugak pernah mengambil tindakan, sampai sahaja malam motor akan berbunyi dan kembali ke lokasi asal” katanya.

SUMBER

READ MORE- SERAMKOT… Sebab Itulah Tiada Siapa Yang Berani Mengambil Motosikal Ini Dari Tempat Asalnya Kerana…

Sunday, 13 August 2017

Kisah hantu tandas yang porpular di jepun

Harap korang dapat berak dengan tenang lepas baca artikel ini.

Kecil - kecil dulu setiap daripada kita pasti pernah merasakan perasaan ini; takut untuk ke tandas. Mesti anda tak nak mengaku kan! Lagi menyeramkan kalau tandas rumah anda jenis yang berada di luar rumah atau waktu mula - mula kenal tandas asrama.

Hal sebegini adalah normal pada setiap budak - budak mahupun mereka yang masih lagi ketakutan walhal sudah layak menimang cucu! Bermacam cerita dan rupa entiti yang kita bayangkan semasa di tandas, di belakang atau bawah pintu tandas, di depan cermin, di sinki, atau di dalam mangkuk tandas!

Di Jepun contohnya, mereka mempunyai kisah dan urban legend yang tersendiri mengenai hantu dalam tandas. Kalau bertanya kepada budak - budak Jepun, pastinya mereka sangat kenal dengan nama dua jenis hantu tandas yang popular ini.

AKA MANTO

Ako Manto adalah urban legend popular masyarakat Jepun mengenai sejenis semangat jahat yang gemar menghantui tandas awam dan tandas sekolah. Hantu Ako Manto ini akan datang kepada anda dan meminta anda memilih kertas merah atau kertas biru. Semasa seseorang sedang duduk dalam tandas (biasanya bilik air yang paling akhir sekali), akan datang satu suara yang meminta untuk membuat pilihan antara kertas merah atau biru. Kalau anda menjawap kertas merah, maka dengan serta merta anda akan dihiris sehingga baju yang dipakai bertukar menjadi merah darah! Manakala jika anda memilih kertas biru, semangat tadi akan terus mencekik anda sehingga wajah anda bertukar menjadi biru. Kedua - dua pilihan adalah maut! Jadi semasa membuat pilihan, pilihlah yang terbaik untuk anda. Jika diminta kertas merah atau kertas biru, maka pilihlah 'atau' untuk jalan selamat (Admin memandai tambah). Tetapi jika anda salah membuat pilihan, semangat jahat tersebut akan mengheret anda ke dunia yang lain.Ada pula versi lain dimana, hantu Ako Manto ini meminta anda untuk memilih sama ada mantel merah atau mantel biru. Jika anda memilih mantel merah, bahagian belakang badan anda akan dikoyak sehingga menyerupai mantel merah. Manakala jika anda memilih mantel biru, darah anda akan dihisap sehingga kering pucat!
Ada juga kisah dimana seseorang cuba mengejek semangat jahat tersebut dengan meminta kertas kuning, akibatnya kepalanya akan ditolak masuk ke dalam mangkuk tandas yang sedang digunakan. Kehkehkeh!

HANAKO-SAN

Seperti AKO Manto, Hanako-san juga adalah urban legend popular masyarakat Jepun mengenai roh yang mendiami tandas sekolah. Cuma bezanya, ia menyerupai bentuk fizikal seorang kanak - kanak perempuan dan akan muncul jika namanya dipanggil. Jika anda pergi ke bilik air yang paling akhir dan mengetuk pintu sebanyak 3 kali sambil bertanya, "Hanako-san, awak ada di dalamkah?", satu suara akan menjawap "Saya disini!". Dan jika anda masuk, anda akan segera mendapati seorang kanak - kanak perempuan dengan skirt merah, sedang menunggu anda. Hanako-san sangat popular secara meluas dan kerap kali dimainkan oleh budak - budak sekolah untuk menakut - nakutkan pelajar baru, menyamai legenda Bloody Mary di sekolah - sekolah barat.
Hanako-san dilaporkan dalam pelbagai variasi rupa dan tindak tanduk, bergantung kepada kawasan dan sekolah yang dihuninya. Penampilannya juga boleh jadi berbeza, namun biasanya adalah budak perempuan dengan rambut yang pendek dan mengenakan skirt merah. Tingkah lakunya juga boleh jad nakal, dengki hati ataupun mesra.

Tandas adalah tempat yang dikategorikan sebagai tempat yang kotor. Jadi kalau kotor, secara automatiknya makhluk - makhluk Jin dan Syaitan ini suka bertandang. Jadi semasa di dalam tandas, tak payah la buat kerja tak senonoh. Flush elok - elok dan jaga kebersihan. Kalau berdegil jugak, kami nak bagitahu korang yang......

READ MORE- Kisah hantu tandas yang porpular di jepun

5 Kisah seram dalam lautan yang masih menjadi misteri

Berikut 5 Kisah Seram dalam Lautan yang masih menjadi Misteri,dikutip dari berbagai sumber:

5. The Octavius

Walaupun sekarang dianggap sekadar sebagai legenda, cerita tentang Octavius adalah salah satu cerita paling terkenal dari semua cerita kapal hantu. Cerita dimulai tahun 1775, ketika sebuah kapal penangkap ikan paus, Herald tanpa sengaja menemukan Octavius mengambang tanpa tujuan di lepas pantai Greenland. Awak kapal Herald pun naik Octavius, di mana mereka menemukan tubuh para awak dan penumpang semua membeku oleh dinginnya Arktik.
Hal paling mengherankan adalah ditemukannya sang kapten kapal yang masih duduk di mejanya, dan diperkirakan sedang menyelesaikan sebuah entri log pada tahun 1762, yang berarti Octavius telah terapung selama 13 tahun. Menurut cerita, sang kapten telah berusaha agar kapal bisa cepat kembali ke Inggris melalui Northwest Passage, tetapi kapal telah menjadi terperangkap di dalam es. Jika benar, ini akan berarti Octavius telah megapung di Atlantik sebagai kapal hantu, dimana para awak dan kapten sudah lama mati.

4.The Joyita

The Joyita adalah kisah seorang nelayan dan perahu sewaan yang ditemukan ditinggalkan di Pasifik Selatan pada tahun 1955. Kapal ini, bersama dengan 25 penumpang dan awak, sedang dalam perjalanan ke Kepulauan Tokelau ketika sesuatu terjadi, dan tidak sampai sejjam kemudian dikirim tim penyelamat. Sebuah pencarian udara besar-besaran dilakukan, tapi gagal menemukan kapal yang hilang, dan tidak sampai lima minggu kemudian diketahui Joyita sudah hanyut sekitar 600 mil dari tempat musibah.

Di kapal itu tidak ditemukan ada tanda-tanda keberadaan penumpang, kru, kargo, sementara kapal ditemukan dalam kondisi rusak pada satu sisi. Pemeriksaan lebih lanjut oleh pihak yang berwenang menemukan bahwa radio kapal disetel untuk tanda bahaya universal. Dan ketika dilakukan pencarian di geladak, ditemukan tas dokter dan beberapa perban berdarah. Tak satu pun dari awak atau penumpang yang terlihat lagi, dan misteri dari apa yang terjadi belum pernah terungkap.Teori yang paling populer adalah kapal ini jadi korban bajak laut yang membunuh dan membuang tubuh penumpang ke laut. Tapi muncul pula dugaan lain, antara lain adanya pemberontakan di kapal dan juga terkait dengan masalah penipuan asuransi.

3. The Lady Lovibond

Inggris memiliki tradisi panjang legenda tentang kapal hantu, dan Lady Lovibond merupakan salah satu cerita yang paling terkenal. Cerita dimulai saat kapal Lady Lovibond berlayar dengan kapten kapal, Simon Peel, yang mengalami kecelakaan pada 13 Februari 1748.

Lady Lovibond tenggelam dan semua penumpang tewas. Sejak kecelakaan itu, Lady Lovibond sering dilihat berlayar di perairan sekitar Kent setiap 50 tahun. Hal ini terlihat pada tahun 1798 oleh beberapa kapten kapal yang berbeda, serta pada tahun 1848 dan 1898, ketika itu kemunculannya tampak begitu nyata dan para awak kapal yang melihatnya berpikir kapal itu sedang dalam kesusahan dan dikirimlah rakit untuk membantu dan ternyata kapal menghilang. Lady Lovibond kembali terlihat pada tahun 1948, dan sementara tidak ada penampakan dikonfirmasi pada tahun terakhir, yakni di tahun 1998. Cerita ini dipercaya akan terus menjadi salah satu cerita yang paling terkenal tentang kapal hantu di Eropa.

2.The Mary Celeste

Mary Celeste adalah kapal dagang yang ditemukan tanpa arah dan terapung-apung di Samudera Atlantik pada tahun 1872. Kapal itu dalam kondisi layak laut, dengan segala layar masih terjaga dan di kargo ditemukan banyak bahan pangan, tapi anehnya buku log kapten dan seluruh kru menghilang secara misterius. Tidak ada tanda-tanda kekerasan, dan barang-barang pribadi dari kru dan kargo, antara lain 1500 barel alkohol, tidak tersentuh, dan hal ini mengesampingkan kemungkinan terjadi pembajakan atas kapal. Pada tahun-tahun sejak penemuan aneh, sejumlah teori telah diusulkan mengenai kemungkinan nasib kru Mary Celeste.

Termasuk bahwa para penumpang tewas akibat puting beliung, bahwa awak memberontak, atau bahkan mereka makan tepung yang terkontaminasi jamur yang kemudian menjadikan semua penumpang berhalusinasi dan menjadi gila. Teori yang paling mungkin adalah adanya serangan badai atau munculnya masalah teknis yang menyebabkan para kru dan penumpang meninggalkan kapal dengan sekoci namun kemudian tewas di laut.

1. The Flying Dutchman

Di dalam semua cerita rakyat tentang kehidupan laut, tidak ada cerita kapal hantu yang lebih terkenal daripada Flying Dutchman, yang telah mengilhami banyak lukisan, cerita horor, film, dan bahkan sebuah opera. Nama kapal ini pertama kali muncul pada akhir 1700-an di buku catatan seorang pelaut George yang berjudul Perjalanan Barrington ke Teluk Botany, dan sejak itu cerita terus tumbuh menyusul serangkaian penampakan kapal itu yang dilihat para nelayan dan pelaut.
Flying Dutchman adalah kapal yang bergerak keluar dari Amsterdam dengan kapten Van der Decken. Kapal berencana menuju Hindia Timur ketika menghadapi cuaca buruk di dekat Tanjung Harapan. Namun Van der Decken nekat dan bersumpah harus bisa melintasi Tanjung Harapan, dengan mengatakan, “bahkan Tuhan pun akan membiarkan aku berlayar sampai kiamat!”

Walaupun usaha terbaik sudah dia lakukan, kapal tenggelam ditelan badai. Menurut legenda, Van der Decken dan kapal hantunya dikutuk untuk berlayar di lautan untuk selama-lamanya.

infounik.net

READ MORE- 5 Kisah seram dalam lautan yang masih menjadi misteri

Tuesday, 8 August 2017

Arwah kakak balik kerumah

Saya ingin berkongsi pengalaman yang tak mungkin saya lupakan seumur hidup saya. Mungkin cerita yang ingin saya sampaikan ini dianggap sebuah dongeng pada halwa pendengaran para pendengar, tapi ia adalah satu kenyataan yang kami sekeluarga tempuhi.

Kisah ini baru juga berlaku, iaitu kira-kira lima tahun yang lalu. Waktu itu jam menunjukkan 10.25 malam dan saya sedang menonton televisyen di ruang tamu. Tiba-tiba ada seseorang mengetuk pintu rumah saya, dan bila saya buka, saya dapati kakak saya berlumuran dengan darah. Saya amat terkejut dan panik dengan keadaannya masa itu. Saya tanya dia kenapa tapi dia hanya mendiamkan diri dan menangis lalu terus berlari ke bilik air. Saya bergegas ke bilik untuk beritahu mak dan ayah. Mak dan ayah juga cuba memanggil nama kakak dan ketuk berkali-kali di pintu tandas tapi kakak hanya mendiamkan diri. Kami sekeluarga panik dengan keadaan kakak.

Tak lama selepas itu, ada seseorang mengetuk pintu. Ayah ke pintu untuk menjengah siapa yang datang. Dua orang lelaki menggelarkan mereka adalah kawan kepada kakak saya. “Cik, saya Amir, kawan Lin…” Beliau bercakap sambil menangis terisak-isak, “Cik… Lin meninggal dunia… Dia kemalangan…” Sejurus mendengar kata-katanya, ayah saya memarahi beliau dan mengatakan kakak ada di bilik air.

Dipendekkan cerita, kami ke tandas untuk memastikan kesahihan berita yang kami dengar. Pintu tandas diketuk berkali-kali tapi kakak tetap mendiamkan diri. Ayah memutuskan untuk memecahkan pintu tandas. Alangkah terperanjatnya kami, tiada sesiapa di dalam dan ayah menyoal saya tentang kakak. Saya menangis dan bersumpah yang saya jumpa itu benar-benar kakak dan saya mengatakan kalau saya tipu, kenapa pintu bilik air terkunci di dalam. Ayah dan mak hanya tergamam antara percaya dan tak percaya dengan cerita saya…

Kami pun ke tempat kejadian untuk memastikan berita yang disampaikan kawan kakak dan cerita itu memang benar. Kakak telah meninggal dunia di tempat kejadian kerana motor yang ditunggangnya terbabas di jalan. Motornya remuk dan penuh dengan darah tapi masa kami sampai, kakak telah dibawa pergi ke hospital untuk bedah siasat. Sudah lima tahun perkara ini berlaku, tetapi sehingga sekarang saya masih tertanya-tanya, siapakah yang pulang ke rumah??? Sehingga hari ini saya masih tidak percaya dengan apa yang saya alami. Saya menjadi trauma setiap kali pintu diketuk kerana rasakan seolah-olah kakak pulang. Sudah puas saya berubat tapi tiada satu pun yang dapat membantu saya.

Di kesempatan ini, saya harap pendengar yang budiman, dapatlah menyedekahkan surah Al-Fateha pada arwah kakak saya Noor Lynne Qistyna Binte Ahmit yang telah kembali ke rahmatullah. Semoga dia tenang di sana. Amin…

Sumber : fuh.com.my

READ MORE- Arwah kakak balik kerumah

Monday, 7 August 2017

Cara tukang sihir mendekati syaitan

Cara Tukang Sihir Mendekati Syaitan
Sesetengah tukang sihir ada yang menjadikan al-Quran sebagai alas kaki untuk masuk ke tandas.Ada yang menulis sebahagian ayat al-Quran dengan menggunakan kotoran atau menulisnya dengan darah haid. Ada pula yang menulis sebahagian ayat al-Quran di telapak kaki atau menulis al-Fatihah secara songsang, dimulai dari akhir ayat dan berakhir ke awalannya sehingga merosakkan ayat tersebut. Ada yang sembahyang tanpa wudu' atau tetap dalam keadaan junub. Ada yang menyembelih untuk syaitan dan tidak menyebut nama Allah s.w.t pada waktu menyembelih kemudian membalingkan sembelihan tersebut ke suatu tempat yang telah ditentukan oleh syaitan. Berdasarkan penjelasan tersebut maka jelas kepada kita bahawa syaitan atau jin tidak akan membantu tukang sihir dan menjadi pesuruh(khadam) kepadanya melainkan dengan syarat-syarat tertentu yang menguntungkan syaitan.Maka sejauh mana kekafiran seorang tukang sihir maka sejauh itu pula ketaatan syaitan kepadanya dan semakin cepat melaksanakan perintahnya.


Oleh: Ustaz Syarhan Syafie

sumber: hasnulhadiahmad.blogspot.com

READ MORE- Cara tukang sihir mendekati syaitan

Pengertian sihir

Pengertian Sihir

Syeikh al-Azhar membuat penta'rifan bahawa sihir ialah amalan perbuatan yang dilakukan dengan cara mendekatkan diri kepada syaitan dan meminta tolong kepadanya. Asal pengertian kalimah sihir itu ialah memalingkan sesuatu dari hakikatnya kepada yang selainnya. Maka orang yang kena sihir melihat kebatilan sebagai kebenaran dan membayangkan sesuatu tidak menurut yang sebenarnya.

Manakala dalam kamus Muhit disebut :

"Sihir ialah mengeluarkan sesuatu dalam bentuk penampilannya yang terbaik sehingga sesuatu itu mempersona dan mengkagumkan bagi orang memandangnya."

Pengertian Sihir Dari Segi Syariah
Pendapat Ibn Qudamah al-Maqdisi berkata:

Sihir ialah ikatan,jampi dan perkataan yang diucapakan atau ditulis atau dibuat sesuatau yang mendatangkan kesan dan akibat terhadap tubuh orang yang disihir atau terhadap hati dan akal tanpa menyentuhnya secara langsung.
Maka dengan taarif ini dapatlah disimpul bahawa sihir adalah hasil kesepakatan antara penyihir dan syaitan.Biasanya syaitan akan berjanji kepada tukang sihir bahawa penyihir mesti melakukan sebahagian perbuatan yang diharamkan atau hal-hal yang mengandungi unsur syirik sebagai imbalan bantuan dan ketaatan syaitan terhadapnya untuk menyampaikan apa yang berkaitan dengan perkara yang dingininya

Oleh: Ustaz Syarhan Syafie

sumber: hasnulhadiahmad.blogspot.com

READ MORE- Pengertian sihir

Dalil2 kewujudan sihir dalam islam

Dalil Kewujudan Sihir

*Dalil al-Quran,Allah s.w.t. berfirman maksudnya:

"Dan mereka mengikuti apa yang dibaca oleh syaitan-syaitan kepada Sulaiman(dan mereka mengatakan bahawa Sulaiman itu mempunyai kerajaan sihir,sedangkan Sulaiman tidak kafir)tidak mengajarkan sihir kepada manusia dan apa yang diturunkan kepada dua malaikat di negeri Babil yakni Harut dan Marut,sedangkan kedua-duanya tidak mengajarnya(sesuatu)kepada seorang pun sebelum mengatakan:"sesungguhnya kami hanya cubaan (bagimu),sebab itu janganlah kamu kafir.Maka mereka mempelajari dari kedua-dua malaikat itu apa yang dengannya mereka dapat menceraikan antara seorang(suami)dan isterinya.Dan mereka itu( ahli sihir)tidak memberi mudharat dengan sihir tersebut kepada seorang pun melainkan dengan kuasa Allah s. w. t.Dan mereka mempelajari sesuatu yang memberi mudharat kepadanya dan tidak memberi manfaat.Demi sesungguhnya mereka telah meyakini bahawa sesiapa yang menukarnya(kitab Allah)dengan sihir itu,tiadalah baginya keuntungan di akhirat dan amat jahatlah perbuatan mereka menjual dirinya dengan sihir kalau mereka mengetahui."

*Dalil al-Sunnah:

Diriwayat oleh Abu Musa al-Asy'ari r.a bahawa Rasulullah s.w.a. bersabda: "Tidak akan masuk syurga penagih khamar juga tidak akan masuk syurga orang yang percaya kepada sihir sebagaimana halnya tidak akan masuk syurga orang yang memutuskan silaturrahim".

Pembahagian Sihir

Ulama'telah membahagikan sihir kepada 8 bahagian:

1. Sihir orang-orang kildan dan kisydan yang menyembah 7 bintang.

2. Sihir orang-orang yang berilusi dan berjiwa kuat.

3. Meminta bantuan dengan roh-roh rendah ya'ni jin.

4. Khayal,hipnopsis atau silap mata.

5. Perbuatan aneh yang nampak dari penyusunan alat-alat berdasarkan ukuran- ukuran tententu.

6. Menggunakan ubat-ubat khusus ya'ni dalam berbagai-bagai bentuk makanan dan minyak.

7. Menggantungkan ke hati mangsa bahawa si tukang sihir mengetahui nama dan
apabila muncul rasa takut maka akan lemah pula kekuatan pancaindera mangsa.

8. Mendekat dengan cara yang ringan dan lembut.Ini telah menjadi perkara lumrah di kalangan masyarakat.

Oleh: Ustaz Syarhan Syafie

sumber: hasnulhadiahmad.blogspot.com

READ MORE- Dalil2 kewujudan sihir dalam islam

Cara tukang sihir mendatangkan jin

Cara Tukang Sihir Mendatangkan Jin

1. Menerusi sumpah atas nama jin atau syaitan
Tukang sihir masuk ke dalam bilik gelap kemudian menyalakan api dan
Meletakkan kemenyan atau yang sejenisnya di atas api tersebut sesuai dengan
tujuan yang di minta.

2. Menerusi penyembelihan.
Tukang sihir mendatangkan haiwan seperti burung,ayam atau yang lainnya
dengan sifat-sifat tertentu sesuai dengan permintaan jin.Biasanya jin suka dengan warna hitam,kemudian menyembelih tanpa menyebut nama Allah.

3. Menulis ayat-ayat al-Quran dengan najis
Biasanya tukang sihir menuliskan ayat al-Quran menggunakan darah haid atau benda-benda najis yang lain.Setelah itu,dia mengucapkan jampi-jampi yang mengandungi unsur syirik hingga datang jin yang diinginkan.

4. Menulis ayat-ayat al-Quran terbalik
Ayat al-Quran ditulis dengan huruf-huruf terpisah secara songsang ya'ni dari belakang ke depan.

5. Menggunakan bintang
Cara ini seolah-olah mengintai bintang kerana tukang sihir menunggu-nunggu kemunculan bintang tertentu kemudian bercakap kepadanya denag bacaan sihir lalu membaca jampi-jampi lain yang mengandungi unsur syirik dan kekufuran kepada Allah.

6. Menerusi tapak tangan
Cara ini yang digunakan oleh tukang sihir untuk mencapai maksudnya.Dengan menggunakan kanak-kanak yang belum baligh dengan syarat kanak-kanak itu tidak dalam keadaan berwudu' setelah itu dia mengambil tapak tangan kiri anak tersebut lalu menggambarkan segi empat kemudian dijampi dengan unsur syirik.

7. Menerusi apa yang dipakai
Cara ini digunakan oleh tukang sihir dengan meminta dari pesakit apa sahaja yang dipakainya seperti sapu tangan,serban,baju,dan sebagainya kemudian dilanjutkan dengan jampi seperti dengan cara yang lepas.

Mengenali Tukang Sihir

Sekiranya anda melihat salah satu tanda dari tanda-tanda berikut ini pada salah seorang pengubat maka tidak diragukan lagi bahawa dia adalah tukang sihir.Tanda-tanda itu ialah:

1) Meminta sesuatu yang berupa bekas atau apa yang pernah pesakit seperti kain,baju,sapu tangan dan sebagainya.

2) Menyuruh pesakit membawa haiwan dengan sifat-sifat tertentu dipakai oleh untukdisembelih tanpa menyebut nama Allah;Adakalanya juga melumurkan darahnya kebahagian tubuh yang sakit ataupun mencampakkan sembelihan ke tempat yang sunyi(tidak ada penghuni).

3) Memberi azimat-azimat tertentu.

4) Membaca jampi serapah ke atas azimat itu menggunakan bahasa yang tidak difahami.

5) Menggunakan kain yang berbentuk empat segi di dalamnya ada beberapa huruf atau nombor.

6) Menyuruh pesakit supaya tidak menyentuh air selama masa tertentu biasanya empat puluh hari.Tanda ini menunjukkan bahawa jin yang melayani tukang sihir tersebut beragama kristian

7) Menyuruh pesakit supaya menghindari orang atau memencilkan diri selama masa tertentu di bilik yang tidak dimasuki sinar mentari.

8) Menyuruh pesakit untuk menanam sesuatu benda di dalam tanah.

9) Memberi pesakit sesuatu untuk dibakar dan di suruh berasap dengannya

10) Dia membaca sesuatu yang tidak difahami.

11) Memberitahu pesakit tentang namanya,negeri asalnya dan persoalan yang akan ditanyakan.

12) Menulis huruf-huruf pada potongan kertas atau pada tembikar bewarna putih dan menyuruh pesakit
melarutkannya di dalam air dan meminumnya.

Oleh: Ustaz Syarhan Syafie

sumber: hasnulhadiahmad.blogspot.com

READ MORE- Cara tukang sihir mendatangkan jin

Jenis2 sihir dan pengaruh trhadp mangsa

Jenis-Jenis Sihir Dan Pengaruhnya Terhadap Mangsa

1.Memisahkan suami isteri dengan sihir

2. Guna-guna atau sihir percintaan
3. Memperdayakan pandangan silap mata(hipnotis)

4. Sihir yang membuat gila

5. Sihir membuat orang tidak bermaya

6. Sihir mendengar panggilan

7.Sihir membuat penyakit

8. Sihir melakukan pendarahan

9. Sihir menahan penikahan
Sihir Memisahkan Suami Isteri
Takrif dan pengertiannya
Sihir yang digunakan untuk memisahkan atau menceraikan suami isteri dengan menimbulkan kebencian dan permusuhan antara dua sahabat atau dua orang rakan kongsi.

Jenis-jenis sihir memisah

1) Memutuskan hubungan seseorang dengan ibunya.

2) Memutuskan hubungan antara seseorang dengan ayahnya

3) Memutuskan hubungan antara seseorang dengan saudaranya

4) Memutuskan hubungan antara seseorang dengan kawan nya

5) Memutuskan hubungan antara seseorang dengan rakan kongsinya dalam peniagaan atau
seumpamanya

6) Memisahkan antara suami dengan isterinya.

Tanda-tanda sihir pemisah

1) Perubahan secara tiba-tiba dari cinta menjadi benci

2) Berlaku keraguan antara suami isteri

3) Enggan meminta maaf

4) Membesar-besarkan perselisihan walaupun penyebab itu sebenarnya kecil.

5) Pandangan buruk seorang suami terhadap isterinya dan sebaliknya sehingga seorang suami melihat isterinya sangat hodoh walaupun di mata orang lain isterinya itu sangat cantik

6) Orang yang kena sihir benci kepada setiap perbuatan yang dilakukan oleh suami atau isterinya

Guna-Guna Atau Sihir Percintaan
Tanda-tanda sihir percintaan

1) Gejolak cinta yang keterlaluan

2) Hasrat yang berlebihan untuk melakukan hubungan seksual

3) Sukar mengawal cinta

4) Rindu bayang yang berlebihan

5) Patuh secara membuta tuli
Cara sihir percintaan berlaku:
Pertengkaran suami isteri selalunya belaku,hal itu sudah lumrah kehidupan rumah tangga,dan biasanya cepat mereda dan kembali seperti biasa.Namun ada beberapa wanita yang tidak sabar menghadapi masalah tersebut sehingga mereka segera pergi ke tukang sihir untuk melakukan guna-guna supaya suaminya tetap mencintainya.Tindakan ini tentu kerana lemahnya agama wanita tersebut atau kerana kejahilannya bahawa tindakan itu haram dan tidak boleh.

Kesan dari sihir percintaan:

1) Adakalanya seorang suami akan menanggung sakit dalam jangkamasa yang lama

2) Adakalanya kesan daripada sihir itu terbalik sehingga suami menbenci isterinya.ini ajkibat tidak mengetahui kebanyakan tukang sihir tentang dasar-dasar sihir

3) Adakalnya seoarang isteri mengerjakan sihir berganda-ganda kepada suaminya dengan tujuan dia membenci setiap wanita dan hanya mencintainya sahaja, sehingga menyebabkan suami membenci ibu, saudara mara perempuan dan semua wanita yang masih ada hubungan kerabat.

Sebab-sebab sihir percintaan.

1) Timbulnya berbagai-bagai perselisihan antara suami isteri

2) Perasaan cemburu wanita memang hebat,mereka selalu cemas jika suaminya akan berkahwin lagi.

Sihir yang dihalalkan.

Saya ingin menyampaikan kepada setiap muslimah bahawa sesungguhnya wanita boleh menyihir suaminya dengan cara yang dihalalkan oleh Allah, iaitu dengan berhias dan mempercantikkan suami di hadapan suami.Menjaga supaya suaminya tidak melihat sesuatu yang buruk darinya, tidak mencium bau yang tidag sedap, selalu senyum manis, berkata baik ,lembut,menjaga harta suami,merawat anak-anak dengan kasih sayang,mentaatinya selagi tidak menyuruh perkara maksiat kepada Allah.

Sihir Memperdayakan Pandangan(Hipnopsis)
Tukang sihir mendatangkan sesuatu yang diketahui orang,kemudian mengucapkan jampi-unsur syiriknya dan azimat-azimat kekufuran lalu meminta bantuan syaitan sehingga orang ramao melihat sesuatu itu tidak sebagaimana sebenar.Tukang sihir pernah menceritakan kepada saya bahawa dia meletakkan telor di hadapan mereka kemudian dia membaca jampi-jampi kepadanya sehingga mereka melihat telor bergerak dengan cepat.

Tanda-tanda Hinoptis:

1) Orang melihat benda yang diam seolah-olah bergerak dan sebaliknya.

2) Melihat yang kecil menjadi besar dan sebaliknya.

3) Melihat sesuatu tidak sebagaimana yang sebenarnya , seperti melihat tali dan tongkat menjadi ular yang bergerak dan merayap ke arah nabi Musa.

Sihir Yang Membuat Gila:

Tanda-tanda Sihir Gila:

1) Melatur, benggung dan lupa sesuatu.

2) Kacau dalam perbicaraan.

3) Mata kuyu{moyok}

4) Tidak boleh tenang di satu tempat.

5) Tidak boleh melanjutkan pekerjaan tertentu.

6) Tidak mengambil berat tentang penampilan {selekeh}.

7) Sampai kesatu tahap bahawa berjalan tidak tahu dan adakalanya tidur di tempat- tempat sunyi.

Cara Berlaku Sihir Gila:

Jin yang diberi tugas melakukan sihir masuk kedalam tubuh orang yang disihir dan berpusat di otak kemudian menekan sel-sel yang berkaitan dengan daya fikir dan daya ingatan.

Sihir Membuat Orang Tidak Bermaya:

Tanda-Tanda Sihir Ini:

1) Suka berseorangan.

2) Diam terus.

3) Tidak suka berbagai-bagai pertemuan.

4) Fikiran meracau.

5) Selalu pening.

6) Selalu lesu dan tidak bermaya.

7) Menutup diri sepenuhnya.

Cara Berlaku Sihir Tidak Bermaya:

Tukang sihir mengutuskan jin kepada orang yang disihir dan disuruhkan supaya tinggalkan di otaknya serta membuat mangsa mengeramdan menutup diri.Kemudian jin melakukan tugasnya sedapat mungkin sehingga muncullah tanda gejala{tidak bermaya} pada orang yang disihir.

Sihir Mendengar Panggilan
Tanda-tandanya:

1) Selalu mengalami mimpi ngeri.

2) Bermimpi mendengar orang memanggil nama.

3) Mendengar suara-suara yang bercakap kepadanya dalam keadaan jaga tidak melihat orangnya.

4) Selalu was-was.

5) Selalu meragukan teman dan orang-orang yang mencintainya.

6) Mimpi seolah-olah akan jatuh dari tempat tinggi.

7) Mimpi melihat haiwan yang mengejarnya.

Cara-cara berlaku Sihir Ini:

Tukang sihir mengirimkan jin yang diberikaan tugasnya untuk menyibukkan orang yang disihir pada waktu tidur dan jaga, kemudian jin itu menampakkan dalam diri dalam tidurnya berupa berbagai-bagai haiwan buas yang mengancamnya atau memanggilnya ketika jaga kadang-kadang dengan suara manusia yang dikenalnya atau dengan suara-suara aneh.

Sihir Membuat Penyakit:

Tanda-tandanya:

1) Selalu sakit pada salah satu anggota badan.

2) Saraf tersumbat.

3) Lumpuh salah satu anggota tubuh.

4) Tidak berfungsi salah satu pancaindera.

5) Lumpuh menyeluruh.
Cara berlakunya Sihir Ini:
Sekiranya ada orang yang kena sihir ini maka jin akan menetap di otak, benar-benar ditempat yang dikehendaki oleh yang memberi tugas iaitu tukang sihir, kemudian dia menetap di pusat pendengaran, penglihatan dan sebagainya.Ketika itu, anggota tubuh berada di antara 3 keadaan:
Menegah isyarat-isyarat untuk sampai kepada anggota tubuh sehingga anggota tubuh tersebut tidak berfungsi lalu pesakit mengalami bisu, buta, tuli dan lumpuh.
Adakalanya membiarkannya sehingga adakalanya anggota tubuh berfungsi dan adakalanya tidak. Menyebabkan otak memberikan isyarat berturut-turut dan cepat tanpa sebab sehingga anggota tubuh menjadi kaku dan tidak bergerak sekalipun tidak sampai lumpuh.

Sihir Pendarahan:

Sesungguhnya sihir ini tidak berlaku melainkan kepada wanita. Seorang perempuan yang ingin disihir kemudian jin itu diberikan tugas untuk mengeluarkan darah, dengan cara tersebut dan jin akan berjalan bersama darah.
Sabda Rasullulah{s.a.w}:

" Syaitan berjalan dalam tubuh manusia pada peredaran darah"
Pengertian Pendarahan:
Adapun sihir pendarahan ini ialah apa yang disebut oleh ahli feqah dengan istihadah dan dan dikalangan doktor biasanya disebut pendarahan.Kemungkinan pendarahan ini berlangsung sampai beberapa bulan dan mungkin jumlah darahnya sedikit atau banyak.

Sihir Menahan Pernikahan:

Tanda-tandanya:

1. Pening kepala yang berterusan, tidak terhenti sekalipun diberikan ubat oleh doktor.

2. Sesak di dada terutamanya setelah asar hingga tengah malam.

3. Melihat pelamar bermuka hodoh.

4. Banyak berfikir{fikiran melayang}

5. Selalu gelisah waktu tidur.

6. Selalu rasa sakit di perut.

7. Rasa sakit ditulang punggung bahagian bawah.

Cara berlakunya Sihir Ini:

Tukang sihir menugaskan beberapa jin mendekati gadis tersebut hingga dapat masuk kepadanya. Selepas itu jin akan melakukan satu diantara dua:

. Masuk ke dalam wanita tersebut menyebabkan dia benci kepada setiap calon suami yang mengemukakan lamaran kepadanya.

. Atau jin menipu penglihatan dengan membayangkan bahawa wajah lelaki yang ingin melamarnya berwajah buruk.

Oleh: Ustaz Syarhan Syafie

sumber: hasnulhadiahmad.blogspot.com

READ MORE- Jenis2 sihir dan pengaruh trhadp mangsa

Rawatan terkena sihir

Rawatan

Orang yang terkena sihir akan menerusi tiga peringkat rawatan.
Pertama: Peringkat sebelum rawatan;

1) Mewujudkan suasana yang benar-benar sesuai dengan kehendak islam.

2) Bersihkan rumah dari sebarang azimat atau penangkal yang ada pada pesakit dan bakarlah azimat tersebut.

3) Jauhkan rumah dari lagu-laguatau alat muzik atau suara muzik.

4) Jangan sekali-kali melakukan perbuatan dosa dan maksiat di rumah itu seperti lelaki memakai emas dan wanita membuka aurat atau menghisap rokok.
5) Mengajar akidah yang betul kepada pesakit dan keluarganya hingga hati mereka tidak memiliki pergantungan selain daripada Allah.
6)Berwuduk sebelum memulai rawatan dan suruh pula orang yang bersama anda mengambil air sembahyang.

7) Sekiranya pesakit itu seorang wanita, janganlah anda memulai rawatan sehingga anda pastikan dia telah menutup auratnya supaya tidak terbuka ketika rawatan.

8) Janganlah anda mengubati seorang wanita ketika dia dalam keadaan melakukan pelanggaran syariat seperti mendedahkan aurat, memakai wangian atau memakai pewarna seperti wanita-wanita kafir.

9) Jangan anda mengubati seorang wanita melainkan ditemani oleh muhrimnya.

10) Jangan anda masukkan bersama anda orang yang bukan muhrim.

11) Bacalah:

Kedua : Peringkat Rawatan;
Letak tangan anda di atas kepala pesakit dan bacalah ruqyah di telinganya dengan tertil dan suara yang kuat.Kemudian baca ayat-ayat berikut :

1) Surah AL-Fatihah
2) Surah Al-Baqarah : 5
3) Surah Al-Baqarah :102
4) Surah Al-Baqarah : 163 & 164
5) Surah Al-Baqarah : 255
6) Surah Al-Baqarah : 285 & 286
7) Surah Ali Imran : 18 &19
8) Surah Al-A’raf : 54-56
9) Surah Al-A’raf : 122
10) Surah Yunus : 81-82
11) Surah Thaha : 69
12) Surah Al-Mukminun : 115-118
13) Surah As-Shoffat : 1 -10
14) SurahAl-Ahqaf : 32
15) Surah Ar-Rahman : 36
16) Al-Haysr : 24
17) Surah Al-Jin : 9]
18) Surah Al-Ikhlas
19) SurahAl-Falaq
20) Surah an-Nas

Ketiga : Peringkat Setelah Selesai Rawatan;

Sekiranya Allah{s.w.t}telah menyembuhkan melalui usaha anda dan dia sudah merasa sihat maka pujilah Allah yang telah memperkenankan usaha dan doa anda. Tingkatkan pergantungan anda kepada Allah supaya Allah memberikan taufiq-Nya kepada anda menghadapi keadaan-keadaan yang lainnya. Janganlah sampai perkara tersebut menjadi kesombongan anda. Pada peringkat ini pesakit terancam disebabkan datangnya sihir baru kerana kebanyakkan orang yang mengerjakan sihir apabila tahu bahawa pesakit telah pergi kepada salah seorang Mu'alij untuk berubat, maka akan kembali lagi kepad tukang sihir untuk menyihirnya lagi. Maka, pesakit hendaklah jangan memberitahu perkara tersebut kepada sesiapa pun. Selain itu berilah beberapa pembenteng diri berikut ini:

1) Memelihara sembahyang berjemaah.

2) Menghindari lagu-lagu dan muzik.

3) Mengambil air sembahyang sebelum tidur dan membaca ayat Kursi.

4) Bacalah basmalah setiap kali memulai sesuatu.

5) Sesudah sembahyang Subuh bacalah sebanyak 100 kali zikir yang berikut:

"LAAILAAHAILLALAH WAH DAHUULAA SYARIKALAH LAHULMULKUWALAHULHAMDU YUHYI WA YUMIIT WAHUWA A'LAAKULLI SYAIIN QADIR"

6) Mesti membaca Al-Quran setiap hari walaupun sedikit atau sekurang-kurang mendengarkanya andainya tidak boleh membaca.

7) Berkawanlah dengan orang-orang yang baik .

8) Jangan tinggalkan zikir-zikir waktu pagi dan petang.

Maklumat-Maklumat Berharga Tentang Sihir:

1) Rasa sakit terus menerus di perut orang yang kena sihir, petanda bahawa sihir tersebut berupa makanan dan minuman.

2) Tidak dapat melakukan secara islam melainkan 2 syarat:

*Istiqomah orang yang melakukan rawatan{mu'alij} dengan perintah Allah s.w.t.

*Keyakinan pesakit atau kemujaraban berubat dengan Al-Quran.

3) Hampirsemua jenis sihir memiliki tanda ini iaitu merasa sesak di dada terutama pada waktu malam.

4) Anda boleh membaca ruqyah di minyak habbatussauda', lalu anda menggosok di bahagian yang sakit dengan minyak tersebut tiap pagi dan petang.

5) Untuk mengubati orang terkena sihir dan juga kerasukan, anda boleh mengubatinya melalui mendengar kaset yang telah dirakamkan khusus, yang mana dalam kaset tersebut mengandungi ayat-ayat jampi yang boleh menyakitkan jin serta membakarnya didalam tubuh manusia. Apabila pesakit mendengar kaset ini kemungkinan perkara ini akan berlaku seperti berikut:

• Pesakit akan terus pengsan apabila mendengarnya.
• Pesakit akan menunjukkan reaksi ganas apabila mendengarnya.
• Pesakit mungkin terus tertidur.
• Kemungkinan juga kaki pesakit akan merasa sejuk.
Sekiranya perkara ini berlaku biarkan saja pesakit itu dengan izin Allah s.w.t jin akan keluar dari tubuh pesakit tersebut.

6) Antara makhluk kejadian Allah yang ditakuti oleh jin dan syaitan{makhluk halus} ialah sejenis kayu yang dinamakan Kemuning Hitam. Dalam sebuah kitab perubatan kayu ini boleh menyembuh 9999 jenis penyakit dengan izin Allah S.W.T. Antara kegunaan dan kelebihannya sebagaimana dilampirkan.

Wallahu'alam....

Oleh: Ustaz Syarhan Syafie

sumber: hasnulhadiahmad.blogspot.com

READ MORE- Rawatan terkena sihir

Kisah seram kaki nombor

Tersebutlah kisah waktu zaman jahiliah aku dulu ... ada lah aku berkenalan dgn mat indon ni ... mat indo ni selalu bercerita dgn aku pasal dia ada kebolehan panggil antu untuk mintak nombor ekor... dari apa yang dia ceritakan tu menyeramkan berbagai2 rupa antu yang datang tapi kebanyakan nya yang menunggu yang tak tahan ... tak sempat ambik nombor dah cabut ..
dipendekkan cerita ... satu ari tu aku pun nak test , aku berkata pada diri aku ni kalau aku tak lari antu yang lari ...

so bermulalah rancangan jumpa antu ni .. pemilihan tempat dibuat oleh mat indon ni ... dari tempat yang dipilih ni kisah nya dulu ada le amoi mati dicampakkan disitu ...kawasan tu hutan dicelah2 lebuh raya .. so disebabkan antu ni amoi mat indon ni minta lah aku sediakan rokok salem , kacang , gula , kauci konon nya sebagai hadiah pada antu amoi ni... so aku sediakan lah kesemua nya .. 3 ari sebelum aku nak jumpa antu ni ada lah benda yang dia suruh aku zikirkan ... aku dah lupa apa kebendanya tu tapi aku percaya dia lebih pada ayat pemujaan (syirik ni) sbb mengikut kata mat indon tu nanti amoi tu akan datang dalam mimpi kalau dia nak jumpa ...so aku pun buat le seperti apa yang disarankan ....so ada lah mimpi aku pun dah lupa apa mimpi tu pasal amoi...so cukup 3 ari aku pun cerita kan mat indon bahawa cerita aku tu positif ..mungkin antu amoi tu sudi nak jumpa aku...

so pada ari yang ditetapkan dalam kul 11 lebih malam aku kawan aku sorang je dan mat indo tu pun menuju lah kedistinasi yang ditetapkan dalam perjalan ke ketempat tu berbagai2 rupa amoi tu yang aku bayangkan .. harap2 dia datang dalam keadaan lawa ada rupa cukup sipat jangan lah datang mcm antu tul ...sampai je kat tempat tu keta tak leh masuk...kena jalan kaki lebih kurang 50 meter kedalam utan tu .. persiapan pun dilakukan...

tikar mengkuang dialas lepas tu rokok salem dibiarkan dibuka ... kacang , gula dan kuaci semua dibuka diletaklkan diatas tikar mengkuang tu ... kemudian stanggi dipasang dikeliling tikar mengkuang tu....setelah siap .... mat indon tu pun suruh aku duduk diatas tikar mengkuang tu ...pesan mat indon tu kat aku jangan lari kalau dia tunjukan diri .. dan jangan takut .. berbual lah minta lah no apa yang mau...tapi nasib lah rupa apa yang dia nak keluar kalau yang cantik selamat lah kalau yang buruk .. jangan takut lah ..itu pesan mat indon...perghhh aku dah mula cuak masa tu...aku pun tanya mat indon dia nak kemana...mat indon tu kata dia tak leh berada disitu...aduh!! rupanya aku kena dok sorang2 ..mat indon tu kena duduk kat tepi jalan jauh dari aku....

alamak!!! nak balik tak jadi nak buat malu lak dah sampai malam2 buta kat tempat ni..nak tak nak terpaksa lah aku duduk gak...
bermula lah saat2 suspend ... aku dok atas tikar tu sorang2 ..gelap gelita lampu suluh pun tak de .. yang ada cahaya dari stanggi tu.dan sedikit cahaya bulan .. keadaan sunyi sepi ..sesekali bunyi binatang...

kebetulan dikeliling aku pokok tinggi2 ..aku pandang keatas aku ada rasa perubahan angin bertiup diatas pokok ..memang suspend lah mcm dalam cerita hantu mcm tu tgk pucuk pokok melambai lambai bila kena tiup angin mcm nak bergegar rasa kat kawasan aku duduk tu ... masa pokok bergoyang kena tiup angin..gila ke apa mlm2 ko bayangkan dalam utan ada angin...

bulu roma ni ko jangan cakap le penat dah berdiri duduk....kebetulan keliling utan tu mcm2 benda bunyi seolah2 ada binatang atau orang berjalan keliling aku melanggar semak samun tapi tak nampak lagi....so aku pun panggil kalau betul ko nak tolong aku ko keluarlah tunjukan diri ko... dalam 10 min selepas aku sebut ..aku dapat lihat satu lembaga hitam dalam jarak 10 langkah didepan aku tapi dia tak berdiri tetap dimelompat lompat seperti binatang kesana kesini tetapi memang jelas hitam seperti asap tetapi tidak berbentuk melompat dari satu tempat ke satu tempat....selepas aku tunggu dalam 15 antu tu pun terus hilang begitu je ..tegur aku pun tak nak segan agaknya hampess tul antu ni (dalam ati takut gile weii)...kaki aku pun dah naik kebas bersila bayang antu pun dah tak nampak .... aku pun bangun kembali ke tempat mat indon dah kawan aku yang tunggu ditepi jalan .. sampai aje ketepi jalan mat indon tu tanya aku mcm ane apa yang dapat ??? aku pun cerita lah kat mat indon antu tu tak mau jumpa aku secara berdepan dia main lompat2 aje ...mat indon tu pun arah kan aku kembali ketempat aku duduk cuba cari atas tikar mengkuang kalau ada sesuatu yang bertulis ditinggalkan....

adesss bercinta aku nak balik ketempat tu .. nak tak nak aku pun pegi balik ..ketempat tu bawak lampu suluh kali ni...bila aku suluh2 memang banyak daun kering atas tikar tu masa aku nak duduk tak de lak daun kering dan dalam banyak2 daun kering tu aku terpandan sesuatu yang bertulis.....perghh betul ke ni... 4 nombor tertulis atas daun kering mcm tulis pakai arang...aku pun kembali ke mat indon tu aku tunjukan apa yang aku dapat...dan mat indon tu pun kompem kan tu lah dia nombor cuma tak cantik cara dia bagi sebab dia tak berdepan dgn aku konon nya bagi mcm tak ikhlas lah tu......alahii antu pun ada ikhlas tak ikhlas ...

ermm so keesokan arinya aku pun try lah procedure seperti biasa hehehe ...3x ikut perghh haram abuk pun tak de ...akhirnya aku tau yang antu tu kencing aku hempesss betul punya antu ..sejak tu tak de lagi le aku main nombor tu le kali terakhir....ini lah kisah aku pasal antu...

Sumber: http://duniaseram.blogspot.co.id/2014/05/cerita-hantu-kaki-nombor.html?m=1

READ MORE- Kisah seram kaki nombor

Sunday, 6 August 2017

Pengalaman memelihara burung hantu

juga kerap dialami oleh para owner burung hantu. Iya, artikel ini saya susun berdasarkan curhat dan cerita salahsatu pengunjung blog ini kepada saya.

Masalah gaib sebenarnya tidak lepas dari pikiran manusia itu sendiri. Jika anda mempercayai suatu rumah 'ada setannya' dan anda mengompori orang lain hingga banyak orang percaya rumah yang anda maksud memang ada setannya, maka lama-kelamaan pasti rumah itu beneran ada setannya meski tadinya tidak ada. Jin dan setan hanya bermain di pikiran manusia. Mereka memanipulasi pikiran, menggunakan ketakutan manusia untuk menjatuhkan si manusia itu sendiri.

Nah, begitu pula dengan memelihara burung hantu . Apakah anda percaya bahwa burung hantu adalah hewan yang kerap memanggil makhluk halus? Apakah anda mempercayai bahwa burung hantu adalah hewan yang ditunggangi jin? Jika iya, maka siap-siaplah 'dikerjai'.

Perlu saya ingatkan bahwa cuma di indonesia burung hantu mendapatkan predikat sebagai 'burung setan'. Di negara lain, burung hantu dianggap sebagai lambang kebijaksanaan, bahkan menganggap burung hantu sebagai penjelmaan dewa.

Apakah selama saya memelihara errol dan padma, burung hantu saya, saya tidak pernah dikerjai makluk halus?
Saya tidak menganggap burung hantu sebagai hewan yang ditunggangi setan, mungkin itulah sebabnya saya tidak pernah diganggu makhluk halus selama memelihara burung hantu.

Sebenarnya, semua hewan bisa ditumpangi makhluk halus (jin), terutama hewan nokturnal (hewan yang aktif pada malam hari) seperti musang, burung hantu, dan sugar glider. Ini dikarenakan hewan nokturnal memiliki insting yang lebih kuat dan aura serta chakra yang lebih tajam. Tapi semuanya balik lagi ke kepercayaan ownernya, seperti yang saya bilang sebelumnya. Semoga artikel singkat ini bisa membawa pencerahan bagi anda para owner burung hantu. Terima kasih. (FS)

Sumber: http://jual-beli-hewan-peliharaan.blogspot.co.id/2015/09/pengalaman-mistis-memelihara-burung-hantu.html?m=1

READ MORE- Pengalaman memelihara burung hantu

Dapatkan keuntung dgn menjadi agent topup e-reload

(---------iklan berbayar--------)

Prnahkan anda mngalami situasi trpaksa pergi ke 7E dan kdai2 topup utk topup ke nmbor anda? Tidakkah ia mbazir masa, mnyak dan tenaga hnya smata2 utk topup...
Jom sertai kami mjd agent topup, boleh topup utk diri sndiri dan juga dgunakan utk meniaga, yg pnting anda dpt untung dan jimat wlau hnya 5%....

#sertai kami agent topup
-bleh guna utk smua telcom trkenal sluruh malaysia.
-bleh byar bil2 yg trpilih sluruh negara.
-server aktif 24jam jd anda bleh topup bila2 masa.
-ini bukan skim cpt kaya
-bleh topup mgunakan app whassap.
-JANGAN PM jika anda inginkan keuntungan BERJUTA-JUTA, kami hnya mnawarkan pnjimatan dan keuntungan bgantung kpd ksungguhan anda...yg pnting anda tdak akan rugi..
-tiada yuran tahunan
-hnya skali shj yuran pndaftaran yang rendah

-percent keuntung sila rujuk gambar

CEPAT!!! CEPAT!!! SEMENTARA PROMOSI MASIH ADA.

#sah untuk negara MALAYSIA shj

UNTUK MAKLUMAT LANJUT TYPE "INFO.MORE" DAN WHATSAPKAN KE NO 0145432340

seramkot.blogspot.com

READ MORE- Dapatkan keuntung dgn menjadi agent topup e-reload

Pemburu hantu di amerika


Kisah terseram para pemburu hantu tidak hanya ada di filem-filem. Mereka juga ternyata ada di dunia nyata. kisah yang terjadi di Amerika, di sana ada sebuah team pemburu hantu yang bernama East Cost Research and Investigation of the Paranormal.
Disebutkan dalam istilah metafizik, paranormalsocieties.com, setidaknya ada 3600 team pemburu hantu yang terdapat di Amerika Syarikat. Mereka tersebar di negara-negara lain dan beroperasi di banyak kota. Mereka biasanya membantu para warga USA yang rumahnya diganggu hantu atau sanak keluarganya mengalami gangguan hantu bahkan kerasukan.

Para team pemburu itu bekerja secara teknis dan ilmiah (keilmuan parapsikologi). Mereka bahkan menggunakan alat-alat canggih seperti detektor radiasi panas dan detektor aura. Tujuannya untuk memetakan dan mengetahui letak hantu.

Meskipun bekerja dengan alat-alat, tentu saja para pakar pemburu hantu ini pada dasarnya memiliki kekuatan superanatural yang membuat mereka boleh melihat hantu. Tapi sayangnya, masyarakat Amerika Syarikat yang kritis akan IPTEK itu selalu meminta laporan perburuan secara ilmiah. Para pemburu hantu itu pun setuju dan terobsesi dengan pembuktian tuntutan mereka. Maka tak heran bila team pemburu hantu selalu membawa alat-alat canggih. Harapannya bisa menjelaskan secara ilmiah kewujudan hantu.

Begitulah kiranya kisah terseram para pemburu hantu di Amerika Syarikat. Dari sini kita dapat memetik analisis bahwa peradaban Amerika yang katanya moden dan memiliki Sumber Daya Manusia (SDM) tinggi ternyata masih percaya juga pada hantu-hantu.

Ini tentu sangat menguntungkan para pemburu hantu karena mereka akan mengeruk dollar dari pelangannya yg mngalami ganguan hantu. Nilainya tentu saja lumayan karena di Amerika Syarikat tarif memburu hantu cukup tinggi antara 150-200 dollar US. Di mana semua dollar ini mampu didapatkan bertubi-tubi dalam sehari, mengingat rata-rata team pemburu hantu mendapat banyak pelangan dalam seharinya.

Jika dilihat dalam konteks malaysia, kisah para pemburu hantu  ini lebih kurang sama dengan fenomena paranormal (bomoh). Para bomoh di malaysia juga tugasnya mengelakan ganguan hantu-hantu. Mereka kerap dipanggil dari rumah ke rumah. Yang membezakannya hanya bayaran, di Amerika jutaan kerana mgunakan alatan moden, di malaysia hanya puluhan atau ratusan ringit sahaja bahkan mungkin ada yang percuma.

READ MORE- Pemburu hantu di amerika

Makhluk poppo' dari indonesia

Poppo’ atau ada juga yang menyebutnya Peppo’ menurut kepercayaan orang di tanah bugis adalah sejenis siluman perempuan yang bisa terbang. Ada sebuah kisah tentang poppo yang konon pernah terjadi di sebuah kampung. Suatu hari, Puang Imang bersama semua keluarganya meninggalkan rumahnya karena seorang keluarganya mengadakan pesta pernikahan di daerah lain. Malam harinya, rumah Puang Imang dimasuki oleh poppo yang, sekali lagi, konon ingin mencuri. Setelah barang-barang yang mau dibawa pergi telah dibungkus dengan sarung, poppo itu tak bisa keluar dari rumah Puang Imang. Katanya, menurut pengakuan poppo itu, ia melihat dirinya dikepung air—seperti laut yang tak memiliki pantai.

Setelah Puang Imang kembali, ia menemukan poppo telah berubah wujud menjadi seorang perempuan cantik berambut panjang telanjang berdiri di ruang tengah rumahnya. Ternyata rumah Puang Imang, sebelum ditinggalkan, telah disappo (dipagari) dengan baca-baca (mantera) sehingga poppo itu tak bisa keluar. Poppo itu kemudian diberi sehelai pakaian oleh istri Puang Imang dan dibiarkan pergi. Namun sebelumnya untuk membuat perempuan itu jera, rambut panjangnya dipotong nyaris habis.

Poppo menurut kepercayaan orang bugis selain dikenal sebagai hantu pencuri juga suka mengisap darah, utamanya perempuan yang sedang melahirkan. Poppo dipercaya juga suka berada di kebun jagung atau kebun di mana banyak buah-buahan. Kesukaan poppo berada di pohon yang berbuah itu kadang digunakan oleh orang (yang berani) di musim mangga berbuah. Poppo yang ‘hinggap’ di cabang pohon mangga akan menjatuhkan buah-buah mangga matang sesuai permintaan sang pemilik.

Beberapa Fakta Pendukung ini banyak dijumpai di masyarakat Sulawesi Selatan. Mereka pada umumnya melihat hal tersebut pada waktu malam skitar pukul 11:00-04:00 menjelang azan subuh biasanya mereka berubah kembali kewujud manusia biasa.
Menurut mereka Poppo takut pada Bawang merah, merica, dan parang panjang… masyarakat sulawesi selatan biasanya membakar dupa berupa kulit bawang putih atau kulit bawang merah serta mendidihkan air pada saat menjelang kelahiran bayi mereka untuk menghindari kehadiran dari mahluk ini.

mereka juga meyakini poppo sering mengambil rejeki dari rumah yang didatanginya. sehingga rumah tersebut tidak akan pernah berkecukupan. tapi Rumah yang didalamnya sering dibacakan ayat-ayat suci alquran tidak akan pernah didatangi oleh mahluk ini.

READ MORE- Makhluk poppo' dari indonesia

Kisah seram pochong

Saya Khai dan saya ada pengalaman yang agak seram di kawasan Outward Bound Singapore di Pulau Ubin. Ia berlaku pada dua minggu lepas. Ini adalah pertama kali saya diganggu oleh makhluk yang dipanggil Pontianak. Saya ke sana untuk ekspedisi pelayaran selama lima hari dengan kawan-kawan saya.

Pada malam pertama, kami tidur di dormitori. Dormitori kami terletak di penghujung bukit dan kawasan di situ agak sunyi dan gelap. Hanya ada beberapa lampu di situ. Dipendekkan cerita, saya dan kawan saya, Sopi disuruh untuk mengambil kawan saya di bilik rawatan yang terletak di kaki bukit. Jam sudah menunjukkan pukul 11.30 malam apabila kami sampai di dormitori kami. Kawan-kawan yang lain belum tidur sehingga pada waktu tengah malam. Tinggal tiga orang termasuk saya yang belum tidur.
Kami berbual-bual kerana tidak boleh tidur sehinggalah pada jam 1.00 pagi kami terdengar ketukan di pintu dormitori kami. Kami musykil. Tapi, ketukan itu bukan seperti ketukan manusia. Setelah ketukan di pintu berhenti, ketukan di tingkap pula bermula. Posisi katil kedua orang kawan saya kalau pusing ke kiri, mereka akan menghadap ke tingkap. Saya pula, kalau saya baring, kepala saya di bawah tingkap. Kalau buka mata, boleh nampak pandangan di luar. Berbalik pada cerita, kawan saya, Razak ternampak kepala Pontianak sedang menjenguk kami yang sedang berbual. Dia fikir itu hanyalah khayalan. Tetapi pada pandangan kedua, Pontianak masih ada di situ sedang menjenguk dan mengetuk tingkap menggunakan kepalanya.

Razak memberitahu Sopi dan saya jangan tengok ke arah tingkap. Kami pun tanya, "Kenapa? Ada benda apa di tingkap?" Yang si Razak ni setelah dia nampak, dia terus lompat dari katil ke bawah untuk tidur bersama kawan-kawan yang lain. Sopi pulak, bila dia nampak, dia terus pusing kanan dan tidur. Saya pula, dahlah tak percaya tetapi berasa musykil. Saya tengok kawan-kawan saya semua dah tidur. Saya punyalah pandai menjenguk tingkap hanya menggunakan mata saya. Semasa saya baring, pontianak itu melihat saya. Dengan matanya yang terbeliak dan amat merah.

Seperti ada darah di matanya.
Terasa seolah-olah Pontianak itu seperti betul-betul berada di atas saya. Saya punyalah takut. Lekas-lekas ambil selimut di kaki saya dan tutup seluruh badan saya. Semasa saya mengambil selimut, dia mengilai sekuatnya macam telinga saya ni nak pekak dibuatnya. Punyalah kuat.

Bayangkan, Pontianak itu seperti di atas saya sambil mengilai dengan matanya terbeliak dan merah melihat saya. Siapa tak takut??? Saya istighfar banyak kali, baca surah An-Nas dan zikir sampai saya tertidur.

Pada malam kedua dan ketiga kami tidur di atas kapal peleseran. Malam yang terakhir, saya menasihati kawan-kawan yang lain agar tidur siang kerana ada makhluk akan menggangu mereka jika tidak tidur siang. Tetapi mereka degil. Mereka berbual-bual di luar dormitori hingga jam tepat satu pagi. Salah seorang daripada mereka ternampak seperti ada kelibat putih masuk ke dalam dormitori. Pada waktu itu saya sudah tidur. Yang lain semua hendak tidur dan apabila mereka hendak masuk dormitori itu, kawan saya yang yang ternampak kelibat itu tak nak masuk. Dia pekik, "Ada benda!!! Aku tak nak masuk!!!" Pada waktu itulah saya terdengar pekikan kawan saya. Saya ketawakan mereka dan terus kembali tidur. Kawan-kawan yang lain tarik dia masuk ke dormitori. Bila semua dah masuk, pintu itu ditutup dengan sekuatnya. Mereka terdengar bunyian seperti bunyi jam yang sedang berdetik. Mereka terus baring di katil masing-masing dan semua terperasan ada Pocong di pintu. Semua terus tidur sehingga esok pagi.

READ MORE- Kisah seram pochong

Cara membuka cakra tubuh


Cakra merupakan organ dalam tubuh non fisik atau ruh. Yang dinamakan organ dalam, pastilah akan sangat besar pengaruhnya dalam tubuh. Apabila sedikit saja organ dalam tubuh mengalami gangguan atau masalah, maka tubuh fisik akan terkena dampak buruknya. Sama halnya dengan cakra , apabila kondisinya tidak stabil atau terganggu maka kesehatan fisik dan psikologis akan terganggu. Nah, untuk itu, cakra yang ada dalam tubuh Anda harus selalu baik (stabil) yaitu dengan cara membuka cakra.
Apabila cakra dapat aktif dengan sempurna, maka bisa dipastikan kondisi tubuh fisik dan psikologis akan baik dan sehat. Untuk mendapatkan cakra yang aktif dengan baik, maka cakra harus dibuka terlebih dahulu.

Terbukanya cakra akan mengakibatkan energi dalam tubuh dapat keluar masuk dengan baik sehingga cakra dapat aktif dalam memproses energi secara langsung.

Perlu Anda ketahui sebelumnya, bahwa caka dalam tubuh Anda terbagi atas 7 bagian. Yakni cakra mahkota, cakra mata ketiga, cakra tenggorokan, cakra jantung, cakra pusar, cakra seks, dan cakra dasar. Masing-masing cakra tersebut memiliki peran yang sangat penting dalam menjaga kondisi tubuh. Untuk itu, ketujuh cakra tersebut harus aktif dan terbuka terlebih dahulu. Untuk mendapatkan cakra yang aktif, maka terlebih dahulu harus membukanya.

Berikut cara membuka cakra yang paling mudah dan dapat langsung Anda praktikkan:

1. Ketahuilah bahwa saat Anda membuka cakra, jangan berusaha untuk menjadikan cakra yang terlalu aktif menjadi kurang aktif. Hal ini berarti, awal keadaan cakra memang tertutup. Yang perlu kita lakukan adalah membukanya agar energi dapat berjalan dengan seimbang dan merata.

2. Pada cakra dasar yang tertutup, maka cara membuka cakra dasar yang mudah yaitu dengan latihan yoga, sering berjalan kaki, dan mengerjakan pekerjaan rumah. Dengan menjalankan rutinitas yang berhubungan langsung dengan alam sekitar, maka dengan mudah cakra dasar akan terbuka dengan sendirinya.

3. Untuk membuka cakra seks, maka Anda bisa duduk dengan bertumpu pada lutut, punggung tegak dan rileks. Letakkan kedua tangan di atas pangkuan, telapak menghadap ke atas saling bertumpuk. Lakukan hingga Anda merasa rileks dan perasaan Anda terasa bersih.

4. Cara membuka cakra pusar, duduklah bertumpu pada lutut, dengan punggung tegak dan perasaan rileks. Letakkan tangan di depan perut sedikit kebawah. Pertemukan jari-jaridi bagian atas, semua mengarah menjauh dari diri Anda. Silangkan jempol dan rekatkan jari-jari Anda. Lakukanlah dengan rileks sampai Anda merasakan perasaan yang bersih.

5. Agar cakra jantung terbuka Anda dapat duduk bersila, biarkan ujung telunjuk dan jempol bersentuhan pada kedua tangan. Letakkan tangan kiri di atas lutut kiri dan tangan kanan di depan bagian bawah tulah dada. Lakukan hingga Anda merasakan rileks, kuat, dan keadaan jantung Anda menjadi stabil.

6. Cara membuka cakra tenggorokan yaitu, duduklah ertumpu pada lutut, silangkan jar-jari Anda kedalam tangan, tanpa kedua jempol. Biarkan jempol saling bersentuhan dan tarik ke atas sedikit. Lakukan dengan rileks hingga perasaan positif timbul dalam tubuh Anda.

7. Yang terakhir, cara membuka cakra mata ketiga dengan duduk bersila. Letakkan kedua tangan di depan perut, biarkan jari kelingking menghadap keatas dan menjauh dari Anda, silangkan jari-jari lain dengan jempol kiri berada dibawah jempol kanan. Konsentrasi dengan pikiran Anda bahwa cakra mahkota akan perlahan-lahan terbuaka dan aktif. Agar cakra mahkota dapat terbuka maksimal, maka cakra dasar haruslah aktif dan kuat terlebih dahulu.

8. Dan yang terakhir, cara membuka cakra dasar dengan duduk bersila. Letakkan kedua tangan di depan perut, biarkan jari kelingking menghadap keatas dan menjauh dari Anda, silangkan jari-jari lain dengan jempol kiri berada dibawah jempol kanan. Konsentrasi dengan pikiran Anda bahwa cakra mahkota akan perlahan-lahan terbuka dan aktif. Agar cakra mahkota dapat terbuka maksimal, maka cakra dasar haruslah aktif dan kuat terlebih dahulu.

READ MORE- Cara membuka cakra tubuh