Wednesday, 14 December 2016

Pengalaman Bertemu Hantu di hotel sekitar Kuala Lumpur



Masa : sekitar tahun 2009
Tempat : Hotel sekitar kmpung baru
Mangsa: Saya dan adik pompuan
Suspek : hantu kerusi n hantu langsir kot..

Assalamualaikum, kali ini sy nk share kisah di sebuah hotel yg sy menginap.. bg sy malam itu merupakan malam yg amat menakutkan bg sy dan adik pompuan sy..

pada masa itu, saya dan family sy melawat ayah sy yg ketika itu telah ditugaskan untuk menyelesaikan 1 kes besar di k.l.. ayah sy ialah seorng anggota polis.. dan beliau merupakan anggota undercover.. unit ape biarlah rahsia.. sebulan dia ditugaskan utk kerja itu.. mama sy pulak jenis yg tak boleh berenggang lama dengan ayah sy, so sy pn drive la bawak mama pegi sana dengan abg long sy..

so, bila dah smpai, mama sy ckp tak bleh check in dekat hotel polis yg ayah sy stay.. hotel itu nama Kuala Lumpur International Hotel.. tp lebih dikenali sbg hotel polis dikalangan anggota kerana ianya sebuah hotel koperasi polis.. kami tak boleh check in dekat situ kerana ia nya fully booked.. so, my dad pn cadangankan kami menginap di hotel sebelah jer dgn hotel tu.. sy rasa u all dpt teka hotel ape kn?? haha..

so, lepas check in, kami pn ramai2 pegi ke bilik.. i think hotel tu mmg scary even dekat lift n depan pintu bilik mmg suram.. lepas masuk bilik n dgr my dad bercerita ttg kes dia, n byk yg kami share mlm tu kami rehat n my dad ckp dia nk pegi ke hotel dia kejap utk ambik brg dia supaya dia boleh tidur bersama sama dlm bilik tu..

bilik tu ialah family room, amat besar ade 2 katil single yg terletak di bahagian atas dan turun 2 anak tangga terletak 1 lg ruang yg ada 1 katil double.. sy, effi n effa ialah adk beradik pompuan tidur dekat bahagia katil double tu, manakala ayah n mama sy serta abg long tdur kt bahagia atas..

at that night sy, effi n effa tdur dengan nyenyak.. sb long journey.. tgh mlm tu sy tersedar, n perhatikn disebelah sy ade tingkap membentuk 1 object.. object tu berbentuk seperti pocong.. sy nmpak dgn jelas sb tingkap tu amat dkt dgn sy.. tingkap tu dgn saya hanya dipisahkan kira2 setengah meter shj.. sy berpeluh dan mula menghimpit effi... sy cuba kejutkan dia.. then lepas tu sy terdengar mcm ade org duduk atas kerusi di kaki katil tu.. di kaki katil kami ade 1 set kerusi dan meja.. bunyi tu mcm org main rockin chair.. 'kriuk-kriuk-kriuk-kriuk' lama jugak... sy ni yg mmg penakut terus menghimpit effi..then dia pn terjaga n terus marah sy.. sy pn suruh dia syp n sy ceritakan dkt dia dlm nada berbisik... dia pn takut jugak terus menghimpit effa.. lepas effi terjaga sy bru boleh terlelap.. kesian effi sb dia tak boleh tdo smpai pagi..

bgn pagi tu sy ceritakan ape yg berlaku kt family sy.. n mama salahkan kami sb malam tu kami agak bising, happy, n ketawa byk2.. mama ckp bnde tu nk join kegembiraan sekali.. haha.. serve ur right...

THE MORAL OF THE STORY: jgn terlampau happy or over emotion dekat tmpt yg kita tak taw ape peristiwa yg berlaku di dalam nya..

No comments:

Post a Comment