Thursday, 14 January 2016

KELIBAT ORANG MINYAK DI CANGKAT LADA PERAK

SATU LEMBAGA HITAM DI PERCAYAI ORANG MINYAK DI LIHAT ORANG KAMPUNG BERKELIARAN DI SEKITAR CANGKAT LADA, PERAK. SERAM DER, LAMA X DENGAR KISAH2 SERAM YANG MACAM NIE. DULU PERNAH GEMPAR GAK PASAL ORANG MINYAK NIE. MAKA RAMAI LA YANG SIBUK DOK CARI BULUH KUNING LETAK DALAM UMAH. KONON NYER ORANG MINYAK NIE LEMAH NGAN BULUH KUNING.


ALANG KITA SENTUH BAB ORANG MINYAK NIE, APA KATA KITA TENGOK BIODATA MAKLUK NIE.


ASAL USUL ORANG MINYAK
AKIBAT TERSALAH MENUNTUT ILMU SO DIA JADI HITAM DIA PERLU MEROGOL 40 ORANG GADIS DARA UNTUK PULIH. DAH SETIAP MANGSA YANG DAH DIPERKOSA AKAN DIPANGKAH DI MUKA , ISH MACAM PRU PLAK MAIN PANGKAH2.


MATLAMAT ORANG MINYAK
SELALU NYER ORANG MINYAK NIE DIKAITKAN KELEBIHAN UNTUK MENCEROBOH RUMAH ORANG UNTUK TUJUAN TERTENTU.


KELEBIHAN ORANG MINYAK
MUDAH MENCEROBOH RUMAH YANG BERKUNCI LENGKAP. DAPAT MENGHILANGKAN DIRI MASA KENA HAMBAT. LEH MELEKAT KAT DINDING MACAM CICAK. MAMPU NAIK KE ATAS HANYA MENGGUNAKAN BENANG DAN BOLEH MENGGUNAKAN PELESIT.


KELEMAHAN ORANG MINYAK
UNTUK MENGELAKAN GADIS DI KACAU ORANG MINYAK, KELOPAK JANTUNG PISANG DAN KELADI BIRA PERLU DITABUR KELILING TEMPAT TIDUR. UNTUK MENANGKAP PLAK KAIN BATIK LEPAS DIGUNAKAN SETELAH DIKEPONG. LEPAS TUE SAPA2 YANG BERANI TUE LEH LA GIGIT IBU JARI ORANG MINYAK NIE UNTUK HAPUSKAN DIA. TURUT TAKUT MELIHAT CERMIN. YELA MUKA HITAM LENGGAM KAN HAHA SURE BILA TENGOK CERMIN.. TANJAT BOBOI HEHEHE...


KEJADIAN BERKAITAN ORANG MINYAK
ADA SATU KEJADIAN PENAH TERJADI PADA 24 NOVEMBER 2006 SEORANG PENCURI MELUMURKAN DIRI DIA DENGAN MINYAK DITAHAN DI KAMPUNG TAWAS MALAYSIA.
KISAH ORANG MINYAK PERNAH POPULAR SEKITAR 1958. MENYEBABKAN P. RAMLEE
MENGARAHKAN SEBUAH FILEM "SUMPAH ORANG MINYAK"
TERBITAN MALAY FILM PRODUCTION LTD.BERBALIK PASAL VERITA KAT CANGKAT LADA TUE, KES NIE MULA DAH SEMINGGU DAH DIORG PUN SIAP BUAT REPOT POLIS PASAL MENDA NIE PADA 11 MAY LALU. MANGSA YANG MENDAKWA UMAH DIA DI MASUKI ORANG MINYAK TU FOBIA UNTUK PULANG KE RUMAH SELEPAS MENJUMPAI KESAN TAPAK KAKI SEBESAR KATAK DI TANGGA DAN ALMARI SOLEK KEPUNYAAN BELIAU. PAK CIK NIE NAMA DIA SHAHMIDI SHAARI 44, DIA SIAP PANGGIL BOMOH LAGI UNTUK MENGHALAU ORANG MINYAK NIE.


PAK CIK NIE MENGAMBIL KEPUTUSAN UNTUK MENGHANTAR AHLI KELUARGA DIA BALIK KE KAMPUNG D BESOUT PERAK. BANYAK LAGI LA KEJADIAN PELIK SUSULAN KELIBAT ORANG MINYAK DI KAWASAN BERKENAAN.


BUAT MASA SEKARANG ORANG KAMPUNG DENGAN KERJA SAMA PASUKAN RELA MENGADAKAN RONDAAN SETIAP MALAM UNTUK MENGELAK KEJADIAN YANG X DI INGINI DARI TERJADI.


UNTUK LEBIH LANJUT KORANG LEH BACA KAT SINARHARIAN.COM


DENGAR KATA KAWAN SAM CANGKAT LADA NIE DEKAT GAK LA NGAN UITM SERI ISKANDAR HEHE..SO SAPA YANG STUDY KAT SANA BEWARE...XD NGEH3X


P/S: KEPADA ALLAH S.W.T LAH TEMPAT KITA MEMINTA PERLINDUNGAN JADI JANGAN LA PERNAH PUTUS DARI BERDOA KEPADA-NYA. SELALU AMALKAN LA DOA MOHON PERLINDUNGAN ALLAH DARI KEJAHATAN SEMUA.MAKLUK.

credit: http://www.kucinghitam.net/2013/05/seram-kelibat-orang-minyak-di-cangkat.html#sthash.soNm4aLd.dpuf

No comments:

Post a Comment