Thursday, 23 November 2017

Bila 'Hijab' Dibuka : Makhluk Lidah Terjelir





member aku ni namenye arman..die ni ade keistimewaan tersendiri iaitu matanya boleh tgk benda2 yg kite tak boleh nampak.senang cakap benda2 halus ni la.lagi senang kalau aku kategorikan dia ni sbg org yg hijabnya dah dibuka oleh Allah swt.tak perlulah aku cerita mcm mana aku tau dia ni ade kebolehan tu.tapi cukup la aku cakap yg asalnya memang dia tak nak cerita.panat aku desak punya desak akhirnya dia bagitau jugak.katenye die ade kebolehan ni dari kecik lagi.tapi biasa la masa budak2 tu ape la yg dia ni tau.antara pengalaman yg dia ingat dan kongsikan dgn aku macam ni......

mengikut yg disampaikan oleh ayah n ibunya,memang sejak bayi lagi die ni kuat menangis.lepas tu mate duk terbeliak dan melilau2 tengok merata.biasa la budak2 kecik ni orang cakap kena tegur la ape.so tak la menjadi suatu yg terlalu pelik bagi orang tuanya.sampai la dia ni dah besar sikit dalam 2,3 tahun mcm tu dia start boleh berfikir.katenye masa tu die selalu nampak macam2 benda pelik dalam rumahnya.macam2 rupa ada.ada yg besar,kecik,panjang,pendek,bulat??..dan biasanye dia memang takut dan akan menangis la bila nampak.tapi tak la kerap atau tiap masa dia akan nampak semua tu.benda ni boleh dikatakan jadi tetap,bila dia ni umur dlm lingkungan remaja gitu.dia ni dulu keje dekat kilang je..biasa la kalau kene keje malam tu.so boleh katekan ade je la yg dia ni nampak dan kacau hidupnya.sampai ada satu masa arman ni dapat tekanan perasaan.ye la bayangkanla kalau diri kite ni nampak hantu direct je.ape rasenye?ni bayangkan tiap masa...

contoh ade 1 malam tu tgh keje la ni.yg keje malam tak ramai so rehat ikut turn la..jadi masa tu tinggal die ni ngan ade la 2 orang lg je tgh keje.masing2 sibuk dgn keje masing2.tibe2 katenye die nampak dekat member die yg sorang ni,belakangnye ade terpacak 1 lembaga rambut panjang lusuh,berdiri tegak belakang mamat tu sambil lidahnya duk terjelir panjang menjilat kepala mamat tu..penuh la muka mamat ni dengan air liur benda tu.si arman ni pun menggigil la 1 badan.nak keluar suara pun tak mampu.nak dikuatkan jugak hatinya nak bagitau mamat tu dirasakan mcm tak patut.dan tak mungkin dia percaya..so didiamkan je.dan benda tu mcm perasan yg arman ni boleh nampak die.benda tu tenung je arman ni dan terus ghaib..berpeluh2 si arman ni melihatkan kejadian tu.tapi mcm biasa bila setiap kali jadi perkara mcm tu,dia cuba menidakkan dan anggap tu cuma khayalan dia..tapi perkara mcm tu tak pernah putus2 berlaku..

kejadian ni berlaku dalam lingkungan masa arman ni belum dapat terima hakikat kebolehannya lagi.dia masih was2,takut dan tertekan.masih panjang dan banyak lagi kisah dia ni sampai la sekarang yg mana dia dah boleh terima kenyataan dan gunakan kebolehan tu sbg amanat utk membantu org.ade jugak kisah2 dan pengalaman dia masuk ke alam bunian.ade la dia ceritakan kat aku keadaan alam tu.mmg luar dari bayangan kita..spesis2 makhluk atau hantu yg dia pernah namapak,berbeza dan banyak lagi rupenye dr ape yg kite selalu tgk atau bayangkan selama ni.dari sekecik2 mcm anak ayam,sampai la besar mcm gajah..

No comments:

Post a Comment