Misteri: Pelajar IPTA Bantu Wanita RM100 Dapat RM1000 : Menjadi viral dilaman sosial semalam kisah seorang pelajar IPTA bernama Rashidah yang berkongsi dilaman Facebooknya mengenai satu kejadian pelik semasa berada di Lebuhraya Pantai Timur(LPT) sewaktu dalam perjalanan pulang ke pusat pengajiannya di Bangi, semalam.
Misteri: Pelajar IPTA Bantu Wanita RM100 Dapat RM1000
Menurut beliau, kejadian tersebut berlaku di kawasan Rehat dan Rawat (RnR) Temerloh di mana dia telah berhenti disitu kerana pening kepala dan lapar.
Semasa berhenti di RnR tersebut dia telah didatangi oleh seorang wanita tidak dikenali memakai baju bewarna hitam dengan membawa seorang anak kecil yang comel.
Misteri: Pelajar IPTA Bantu Wanita RM100 Dapat RM1000
Cerita Rashidah lagi, wanita tersebut duduk di depannya dengan mata beliau bengkak menangis.
“Dia merayu mintak pinjam duit. Sebab purse dia hilang, minyak dah habis.”
Misteri: Pelajar IPTA Bantu Wanita RM100 Dapat RM1000
Rashidah pada mulanya sangsi untuk membantu wanita tersebut kerana banyakkan kes menipu sekarang ini dengan menggunakan taktik seperti itu dan berfikir yang dia perlu menggunakan wangnya untuk banyak urusan penting lagi seperti untuk travel, baiki tayar, lampu, brek, servis kereta memandangkan dalam dompetnya cuma ada RM100 lebih.
“saya pun cakaplah tidak ada duit tapi akak itu merayu-rayu, saya berkeras cakap tidak ada duit menyebabkan akak itu bangun dan pergi dari situ.”
“Semasa akak itu berlalu pergi saya terlihat anak kecil yang didukung memandang saya, tiba-tiba hati terdetik dan terfikir sampai hati ko biarkan kakak tu, cuba bayangkan kalau itu ibu dan baby tu baby Jojon, bodoh la ko ni,” menyebabkan Rashidah rasa amat bersalah.
Misteri: Pelajar IPTA Bantu Wanita RM100 Dapat RM1000
Beliau terus mengejar wanita tersebut dengan bagi semua duit yang ada di dalam dompetnya dengan bertawakal kalau tipu pun tipu lah.
“Rasa tidak sampai hati nak tengok muka anak kecil tersebut dan saya sempat ambil gambar mereka tetapi gambar tersebut tidak jelas oleh sebab tidak diketahui.”
Misteri: Pelajar IPTA Bantu Wanita RM100 Dapat RM1000
Selepas wanita itu pergi, lapar dan pening beliau terus hilang menyebabkan dia mengambil keputusan menruskan perjalanan. Setibanya di tol Bentong pekerja tol telah menegurnya.
” Dek.. Kenapa letak duit dekat wiper.?”
“Saya rasa terkejut, macammana ada duit menyebabkan saya berhenti di tepi highway, alangkah terkejutnya saya apabila terdapat duit RM50 sebanyak 20 keping iaitu bersamaan dengan RM1000.”
“Saya pandang kiri kanan. Siapa yg letak?????!!! Meremang bulu roma” katanya terkejut sambil menyebut nama Allah.
sumber
http://www.ohmedia.my/2015/05/bantu-wanita-misteri-rm100-dapat-balik-rm1000.html?